НационалиПърва лигаФутбол

Александър Димитров: Момчетата са жадни за знания! Цялата ни концентрация и стратегия е за мача с Полша през септември

Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров говори пред медиите преди предстоящата контролна среща с Азербайджан на 11 юни в Баку. На подготвителния лагер за първи път се събра отбор U20, който дава допълнителна възможност за изява на футболисти, чиито национални го отбори от дълго време не са имали мачове.

profittips-the best football tips

„Добро е настроението сред играчите, доста от тях са нови, за първи път получават шанс, за първи път се сформира като селекция U20, това не е практика в европейските отбори на нашия континент, това е практика на ФИФА. Това много ще ние помогне за сглобяването на следващия младежки национален отбор, защото тези момчета неминуемо ще са част от него“, сподели Димитров.

„Голяма част използваме и в мъжкия, играчите са много мотивирани да се докажат. Юни месец е изключително труден за всички, повечето им колеги са в почивка, адмирации за всички, че са пренебрегнали почивката си, за да защитават първо себе си, но и националната фланелка.

Всичко е наред, това ни е едва втората тренировка. Играчите идват в добро състояние за този месец от годината и се надявам до края да останат така и да ги върнем на клубовете, както ни ги дадоха“, добави той.

„В процес на опознаване сме. Момчетата са жадни за знания, да докажат себе си, защото в момента младежкият национален отбор оставя добри впечатление в широката футболна и спортна общественост. Идват едни футболисти от едно поколение – набор 2005, които играха Европейско до 17 години. За съжаление, имахме малшанс да не прескочим първия квалификационен кръг до 19 години. Имаме една добра основа, на която да стъпим. Това е факт от последните два набора, всички от мъжкия отбор са минали през младежкия. Днес говорихме по тази тема с отбора. Тези, които се вложат, покажат добра игра и развитие на национално и клубно ниво, неминуемо ще получат шанс в мъжкия. Така стана с Християн Петров и Марин Петков. Голяма част, която бяха в предишните квалификации – наборите 98 и 99, 00 и 01“, заяви Димитров.

profittips-the best football tips

„Наджиб Хаджа от Шалке отказа да дойде, няколко пъти говорих с него, клубът не искаше да го пусне, съгласи се после, но той отказа поканата с мотива, че трябва да си почива. Аз уважавам решението му, но той впоследствие трябва да уважи и моето. За мача с Полша със сигурност няма да го викаме.“

„Днес отборът се запозна теоритично с нашите изисквания. Очаквам тези момчета да възпроизведат това нещо, което им се показва и ще тренираме, защото знаете, че имаме проблем с контузиите на Георги Николов, Петър Андреев, Мартин Стойчев и 100% отпадат от състава за септември месец.

Няма да пипаме момчета от набор 2006, за да дадем възможност на отбора на Тодор Симов да използва целия си ресурс, защото и на него предстоят квалификации“, сподели селекционерът на младежкия национален отбор.

„Цялата ни концентрация и стратегия е за септември месец за мача с Полша. Както и през миналия прозорец ние успяхме да направим контролна среща с Локомотив София, така и сега предвиждаме такава проверка с клубен отбор в България, за да окомплектоваме нещата и да изпробваме нещата срещу реален противник“, сподели Александър Димитров.

profittips-the best football tips

„Човек не може да говори за шефовете си и не може да ги избира. U20 не е имало от години последните 10-15 години, това помага на бъдещето на младежкия национален отбор и е благодарение на Георги Иванов и Кирил Котев, прави се нещо ново и им благодаря. Има големи наченки и старание нещата да станат по-добри и по-добри.

Момчетата трябва да защитават своите имена и имената на България. Родолюбието се поизпари, нашата идентичност се изпарява, но ние сме много кадърна нация, а не би трябвало да бъде така. Подценяваме се и това е една от причините да няма резултати. Разговаряме с отбора за игровото им поведение на терена, а и не само на терена. Искаме да покажем друго лице на футболистите.

„Имаме принципи, които искаме да се спазват, да не се пише, че са чалгари, искаме да го махнем в младежкия национален отбор. Участваме и в инициативи, това е хубавото лице на младежкия национален отбор.

Смятам, че с тези футболисти, с които завършваме този квалификационен цикъл, имаме шанс да се класираме за голямо първенство, те показват, че моята цел не е самоцел, а е единна, това е цел и на ръководството на БФС, гледаме в една посока. Дано имаме късмет, защото без късмет не става“, каза още Александър Димитров.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker