Локомотив (София)Футбол

Александър Любенов: На отбор като Локомотив София не му приляга мястото, на което е в момента

Вратарят на Локомотив София Александър Любенов даде интервю пред „Мач Телеграф. Стражът на столичните „железничари“ сподели за подготовката на тима преди началото на пролетния дял и за конкуренцията му с Бубакар Гайе. Той отчете като минус фактът, че отборът не замина на лагер в чужбина. Любенов призна, че отбор като Локомотив София не бива да бъде на мястото в класирането, на което е в момента.

profittips-the best football tips

Как премина подготовката? Как се чувстваш?

– Всичко мина по план. Аз се чувствам добре. Здрав съм и това е най-важното. Имаме проблеми с контузени играчи, но мисля, че това е нормално за подготвителен период. Надявам се за старта на полусезона всички да са на линия. Започнахме неубедително в контролите, но нещата се подобряваха с всеки изминал ден. Дано да се изчистят максимално много неточности.

Настроението в отбора преди старта как е?

– Настроението е добро. Шест години съм в Локомотив София и през всичките тези години съм на мнение, че едно от основните оръжия на тима е колективът. Мисля, че това ни е най-голямата сила, защото всички сме сплотени. Това ни помага адски много. Сега е отново така и колективът е на едно добро ниво. Резултатите липсват, но се надявам, че и те ще дойдат.

profittips-the best football tips

 През паузата на какво наблягахте най-вече по отношение на играта?

– До един момент се наблягаше повече на физическата подготовка, а след това се обръщаше внимание повече на тактическите упражнения и на това как да задържаме топката. Обръщаше се внимание на това как да затваряме противниците и как да пресираме и да изнасяме топката. Мисля, че сме натрупали една добра основа.

Бързо ли свикнахте с философията на треньора Данило Дончич?

– Да, доста бързо бих казал. Сработихме се за кратко време. Той е добър треньор и на всички ни допадна стилът, който той изповядва. Всичко върви нормално. Много готин човек е той. Народен човек е.

profittips-the best football tips

Предвид мястото ви в класирането, целта пред вас каква е?

– Целта за нас остава средата на класирането. Искаме да сме в златната среда и се надявам да успеем да я постигнем. Изобщо не се коментира това дали ще успеем да останем в Първа лига. Не се коментира, че ще се борим за остането ни в елита, защото сме длъжни да го постигнем. Говорим си за това, че ще е добре да сме в златна среда. На отбор като Локомотив Сф не му приляга да бъде на мястото, на което е към момента. Това си говорим всички. Както с треньорите, така и с ръководителите. Всички сме се насочили към изпълняването на тази цел. Това е отбор с огромна история и традиции.

Имахте ли разговор със собственика Иван Василев?

– Да. Както преди всяка една подготовка ни пожела успех и късмет. Присъства на повечето тренировки, но не се бърка. Вероятно преди първата среща ще влезе в съблекалнята, за да ни мотивира. Всичко е нормално и сме в добри отношения. Чакаме да почнат мачовете и да ги печелим. Няма напрежение в отбора.

Това, че се подготвяхте в България, а повечето от конкурентите ви бяха в Турция, ще ви повлияе ли?

– Ще има минус от това. По-късно започнахме да тренираме на естествена трева. От началото на подготовката тренирахме и играхме контролите на изкуствено игрище. Много от полевите играчи имаха проблеми с ахилесите. Други имаха също оплаквания, което е разбираемо. Ние бяхме длъжни да се съобразим с това решение на ръководството и да се подготвяме в условията, които имаме. Ние сме професионалисти и трябва да си вършим работата. Моето мнение е, че щеше да е по-добре да отидем на лагер. От гледна точка на сплотяване на колектив и по-добра подготовка. Това никой не може да го отрече.

Не се разделихте с никого, но привлякохте само няколко играчи. Това добре ли е?

– Мисля, че е добре това, че се запази отборът. Сработени сме, а това е важно. Беше нужно да се вземат някои нови момчета на някои постове. Ръководството и треньорите знаят тези неща. Хубаво е да се влее свежа кръв. С Мики Орачев и Селсо Рапосо ще вдигнем класата.

С твоя конкурент Бубакар Гай как се разбирате?

– В перфектни отношения сме. Тренираме добре. Той е много добро момче и много културен. Всичко е наред между нас. Плюс е и за двамата да има конкуренция, за да можем да вървим нагоре и да се развиваме, това кой ще пази зависи от треньорите. Мисля, че оправдавам доверието, което ми се гласува, но ще видим как ще бъде през пролетта.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker