НационалиФутбол

Бербатов: Селекционер трябва да бъде българин

Легендата на родния футбол и кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов коментира представянето на националите ни срещу Литва пред Sportal.bg. Двубоят вчера завърши наравно 1:1 макар литовците да завършиха двубоя с човек по-малко.

profittips-the best football tips

„Гледах мача с Литва. Гледахме го с екипа. Изводите от такъв мач могат да бъдат много. Чисто като игра и качество имаме по-добри играчи от Литва, но нямаме нужната рутина, хитрост и знание. Не се възползвахме от численото си предимство, а това е задължение на треньора. Той трябва да контролира нещата в такъв момент и ако трябва, да прoмени схемата на игра. Важното беше да вземем трите точки, но не успяхме.

profittips-the best football tips

Накрая Литва се радваше така, сякаш са спечелили Световното първенство. Проблемите са дълбоки и трябва да има реформа. Това вече е недопустимо. Вървят обжалванията. Всичко, което ние можем да направим законово, е направено. Тъй като бюрокрацията е малко по-тежка, отнема повече време. Последното решение е в полза на това, че Конгресът от 12-и октомври е нелегитимен.

profittips-the best football tips

Трябва да имаш опитни футболисти. Винаги се случва подмладяване, но то трябва да се случва плавно и със знания. Опитните трябва да предадат своя опит на по-младите. Срещу Сърбия започваш от 0:0 и винаги имаш шанс. От това, което чувам, всички са песимисти. На моменти ще имаме успех, но той ще бъде краткосрочен. След това отново ще има неуспехи, но всичко това е отражение на управлението на българския футбол.

Като човек, който следи българското първенство, мисля, че селекционер трябва да бъде българин. Повече шансове трябва да се дават на българските футболисти и треньори. Ще ме видите в мача на „Надеждата“. Това е много хубава кауза. Събират се средства срещу болест, която Стилиян пребори“.

Снимка: Юлиан Тодоров /Lap.bg/

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker