Левски (София)Футбол

Бизнес клуб Левски: Новото ръководство на клуба намали дълга по главницата към НАП с над 1 милион

След като Левски обяви резултатите от втория етап на кампанията за придобиване на нови акции, председателят на Бизнес клуб „Левски“ и член на УС на ПФК Левски сподели пред колегите ни от dsport подробности около новата емисия.

–  Господин Георгиев, приключи вторият етап на кампанията „Акции 2023“ . Как ще коментирате резултатите и какво е участието в нея на учредения наскоро Бизнес клуб „Левски“?

Резултатите от първите два етапа на кампанията „Акции 2023“ надминаха очакванията на всички. Както съобщи вече ПФК Левски, закупени са общо 117 123 акции от новата емисия на обща стойност 585 615 лева. Бих искал да посоча, че съществена роля за успеха на кампанията имаше и учреденият в края на март Бизнес клуб „Левски“, чрез който закупихме почти 40% от акциите.

profittips-the best football tips

–  Какво следва оттук нататък и в каква посока се работи около финансовото стабилизиране на Левски?

Набраната сума ще бъде внесена в НАП за погасяване на главницата на задълженията на клуба към приходната агенция. Така, за малко повече от 3 месеца, новото ръководство на ПФК Левски ще има внесени общо 1 767 000 лева, които са акумулирани от 30% вноски към НАП, 350 000 лева от директни дарения, почти 600 000 от закупени акции, както и собствени средства от приходите от реклама, от генералния спонсор, от билети и магазина.

profittips-the best football tips

Същественото е, че с тези пари ръководството на клуба ще покрие текущи задължения по ДДС и осигуровки, както и лихви по стари задължения и главницата по дълга към НАП.

–   При предишното ръководство не се покриваха задълженията и се стигна до тяхното натрупване. Възможно ли е сега да започне чистене на значителни задължения и оттам намаляване на дълга към НАП?

Ще се опитам да сравня ситуацията в момента, при сегашното ръководство, и случилото се през същия период от време, но при предишното ръководство.

profittips-the best football tips

Настоящото ръководство на ПФК Левски успя да намалим главницата по дълга с общо 1 100 000 лева, с което ще се спестят на футболния клуб месечни лихви в размер на приблизително 11 000 лева, а за период от 12 календарни месеца напред  ще се спестят над 130 000 лева годишно и то само от лихви.

За сравнение – през същия период на миналата 2022 година са декларирани от предишното ръководство като дължими към НАП задължения в размер на 757 000 лева, но са платени едва 122 000 лева. Отрицателният ефект е от 635 000 лева, които не са платени и така се дългът към НАП се увеличи. От дълга за период от 12 месеца ПФК Левски е акумулирал от лихви допълнителни задължения към НАП от над 75 000 лева.

–  Може ли да обобщим каква е ситуацията в момента?

През последните месеци новото управление, встъпило през месец април 2023 г., обслужва и намалява дълга, като за период от 3 месеца е внесло общо 2 400 000 лева повече отколкото предишното ръководство за същия период на миналата година и намалява главницата по дълга с 1 110 000 лева,  с което спестява лихви, дължими в бъдеще, в размер на 11 000 лева на месец.

Бих искал да уточня, че ръководството на ПФК Левски предвижда да продължи кампанията „Акции 2023“ през есента, като тогава се предвижда да има още по-голям успех. От Бизнес клуб „Левски“ ще продължим с активностите ни по отношение на плащанията на задълженията на футболния клуб към НАП. В Устава на бизнес клуба ни е записано, че сред целите му е да подпомага ПФК Левски в изплащането на задълженията му към НАП, да подкрепя и финансира при нужда ПФК Левски във връзка с развитието на спортно-техническата, маркетинговата и административната дейност на футболния клуб, както и да участва като акционер в него като закупи акции, съгласно решение на управителния орган, както и да създава нови възможности и търговски партньорства за своите членове.

Снимка: Интернет

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker