Левски (София)Първа лигаФутбол

Божидар Митрев: Оставам в Левски! Пламен Андреев се превърна в фундаментална личност за стила на Левски

Досегашният треньор на вратарите в Левски Божидар Митрев бе в гост в подкаста на Dir.bg „Спорткаст“. В предаването той съобщи, че остава да работи в клуба, като ще подготвя с вратарите на втория отбор и тима до 17 години.

Както е известно, той бе в представителния отбор, когато начело на „сините“ бяха Станимир Стоилов и Николай Костов, но през новия сезон Йордан Господинов ше работи с вратарите на Левски, тъй като той е част от щаба на Станислав Генчев.

profittips-the best football tips

„Измина един сезон с доста смесени емоции, сега сме в почивка и имаме време да осмислим какво сме свършили през тази година“, започна Митрев.

„Служител съм на клуба. Имах среща с г-н Сираков и г-н Боримиров преди два дни. Разбрахме се аз да остана в клуба. Те държаха много да бъда част от клуба. Ще отговарям за подготовката на вратарите на втория отбор и на тима до 17 години. Изключително благодарен съм на тези хора за шанса, който ми дадоха“ сподели той.

„По покана на Станимир Стоилов, преди две години, се завърнах в Левски. Беше неочаквано. Играхме мач „108 години Левски“, аз тогава се занимавах с дейности, извън футбола и след две седмици Стоилов ми се обади и предложи да работя в клуба с юношите, треньор на вратарите, Когато ми го каза, вътре в мен се обърна всичко, един пламък ми се появи в очите и казах „да, искам“.

Отидох на среща със Стоилов и Сираков. Тогава директор беше Йончо Арсов. Елин Топузаков – старши треньор на втория отбор. Разбрахме се за секунди. Идеята беше аз да почна в школата, да се обучавам, защото аз нямах нужните лицензи и веднага моментално записах да уча, да се развивам и започнах да работя.

profittips-the best football tips

В продължение на 5-6 месеца, аз работех по 5-6 тренировки на ден, изключително голямо натоварване, но вечер, въпреки умората, усещах едно удовлетворение от работата, прибирайки се вкъщи, Неочаквано бързо се развиха нещата за мен и се качих в първия отбор. Един ден, докато тренирах в школата, се обади Йончо Арсов и ми съобщи, че вече съм треньор на вратарите в първия отбор“, разказа той за завръщането си в клуба като треньор на вратарите.

„Нямаше как да откажа на Левски, сърцето ми го пожела. От 1998 година, когато бях на 11, съм на този стадион. По-голямата част от съзнателния ми живот е минал на „Герена“. Левски ме е изградил като човек. Много ми е помагал като спортист и винаги съм благодарен на хората, които работиха с мен“, добави Митрев.

profittips-the best football tips

Той разказа за стила на Николай Костов и за титулярния вратар на Левски Пламен Андреев: „Футболът, който Николай Костов се опита да наложи в Левски е футбол на ръба, на риска и вратарят беше фундаментална личност в този футбол. На подготовката в Правец, когато пристигна в клуба, той беше доста притеснен, защото беше гледал Пламен Андреев, че той не е толкова добър с крака. Започнахме наистина страшно много работа с Пламен в играта с крака.“

„Отчитам като моя грешка, че прекалено залитнахме към този аспект, а забравихме вратата. Може би, заради това, той допусна няколко неточности на вратата, но за тази една година Пламен за мен стана един от най-добрите вратари в България в играта с крака, именно за този стил футбол. За втора поредна година е първи по сухи мрежи в Първа лига, което е похвално за него, той е едно момче на 19 години. Той е вратарят, играл най-много пъти с топката в Първа лига. Точността на късите му подавания е близо 99 процента. Говорим за обем от 700 къси подавания за 36 мача.

Изключвам сухата статистика, голям процент от тези подавания са много правилни решения. Ние можем да си я подадем 10 пъти, то пак си е точно подаване, но той преодоляваше една, преодоляваше втора линия. Той се справяше много добре с изискванията на старши треньора. В един момент той се превърна в фундаментална личност за стила на Левски“, заяви Божидар Митрев.

profittips-the best football tips

„Няма как да се припозная в него. Той е постигнал много повече на тази възраст от мен. Той на 17 години печели Купата на България. Той изведе Левски до финала. Капитан. На полуфинала с Лудогорец направи невероятно спасяване на „Герена“, което до голяма степен класира Левски на финала. На 19 години вече е изиграл 70-80 мача за Левски. Това момче може да получи само възхищения и похвали за това нещо“.

„Трудовата му етика…много е съвестен, изпълнителен, страхотно момче. Това ще го види и новия треньор на вратарите. Пожелавам им да тренират много добре заедно, за да извърви своя път, защото вярвам, че има огромно бъдеще пред него“, сподели впечатленията си Митрев.

Той коментира и другия вратар на тима Иван Андовов и неговия изненадващ дебют в дербито с ЦСКА-София:

„Властта е в старши треньора. За мен старши треньорът носи най-голямата отговорност и всяко едно решение той трябва да го взима. Може да се вслуша, да се допита до треньора на вратарите, въпреки че има и случаи, в които треньорът твърдо си беше взел решението. Николай Костов твърдо заяви, че Пламен няма да играе срещу ЦСКА, ще играе Иван.

profittips-the best football tips

Имаше някакъв пресантиман от предното дерби и не искаше Пламен да играе в този мач. Всички ни изненада с решението Иван да застане на вратата. Аз бях сигурен в него, че ще се справи. За мен той се справи много добре. В тази ситуация, в която допусна грешката, те са много факторите, които доведоха до гола. Не е изцяло негова. И защитниците можеха да му помогнат, да блокират нападателите най-малко, да му оставят време за решение и да изрита топката. Те тичаха с него до самия Иван и момчето се справи много хладнокръвно в тази ситуация. Изигра топката. Може би, не му подсказаха, че идва човек, който да пресира. Нямаше синхрон между двамата, понеже е първи мач, но Кордоба, тъй като е по-опитен, можеше да му извика да остане и да му върне топката.

Иван се справи страхотно, даже най-голямото нещо, което ми даде увереност за него е, че той не се пречупи. Напротив. След тази грешка, той спаси още три гола, което показва, че наистина има характер в това момче, на базата на качествата, които притежава“, анализира треньорът на вратарите.

„Левски има двама млади перспективни вратари, които мисля, че ги чака голямо бъдеще. В школата Алекс Марков, който е малко по-малък от Пламен и Иван, Огнян Владимиров, Георги Кузулов, Мартин Георгиев, наистина страхотни вратари, които създават голяма конкуренция и борбата е жестока.“, добави Божидар Митрев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker