НационалиФутбол

България само с една победа над сериозен противник за 6 години

България национален отбор по футбол остана само с една победа над сериозен отбор за последните 6 години. На 17 ноември 2019-а „лъвовете“ надиграха с 1:0 Чехия на „Васил Левски“ в евроквалификация. Тя обаче бе без значение, защото съперникът вече се бе класирал за финалите. Възпитаниците на Георги Дерменджиев се възползваха от това и с гол на Васил Божиков стигнахме до успеха.

profittips-the best football tips

Трябва да се върнем чак до 31 август 2017-а, за да намерим другият такъв успех над голям отбор – 3:2 срещу Швеция в световна квалификация, пак в София на „Васил Левски“. Тогава нашите бяха водени от Петър Хубчев. Интересното е, че през март същата година надделяваме с 2:0 у дома над Нидерландия с два гола на Спас Делев.

profittips-the best football tips

Младен Кръстаич пък избегна срама да стане единственият селекционер на България, който след 4 мача в началото на квалификациите бе спечелил само 1 точка.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker