Първа лигаТОПФутбол

Българските футболисти се обединиха и поискаха промяна в Първа лига!

Асоциацията на българските футболисти предлага по-късен начален час за ранните мачове от първите четири кръга на новия шампионат в Първа и Втора лига, който по план трябва да започне през следващата седмица

profittips-the best football tips

TribunaSofia.bg публикува позицията на Асоциацията на българските футболисти:

„През следващата седмица в страната започва период с екстремно високи температури, които ще надхвърлят 40 градуса. Това прави провеждането на футболните срещи от новия шампионат изключително опасно за здравето на футболистите, а също и за здравето на зрителите.

profittips-the best football tips

След консултации с капитаните на отборите от Първа и Втора лига решихме да предложим на БФС ранните мачове да започват един час по-късно от предвиденото в програмата, когато температурите стават по-нормални. Предложението се отнася за срещите от първите 4 кръга на новия шампионат“, сподели вицепрезидентът на Асоциацията на българските футболисти (АБФ) Мила Христова.

profittips-the best football tips

„Здравето на футболистите и феновете е най-важно и не бива да бъде излагано на риск. Футболът трябва да носи радост, а в тези непоносими горещини от игра за удоволствие се превръща в мъчение“, заяви председателят на съвета на капитаните Димитър Илиев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker