Първа лигаФутболЦСКА 1948

Валентин Илиев: Моето желание е да се опитаме да изиграем повече от два мача в Европа

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев изведе 17 футболисти на първа тренировка, с която започна лятната подготовка на тима за новия сезон. На заниманието не присъстваха Теодор Иванов, Росен Божинов, Симеон Василев, Никола Илиев и Парвиз Умарбаев, които имат ангажимент с националните си отбори.

profittips-the best football tips

Бразилската звезда на „червените“ Педриньо е получил по-дълга почивка. Новото попълнение Касиано Бузон също не започна тренировката, а третият бразилец в състава Талис тренира на облекчен режим. Вратарят Даниел Наумов бе забелязан да тренира индивидуално. Той няма да поднови договора си, който изтича на 30 юни.

Групата на ЦСКА 1948:

Петър Маринов, Леви Нтумба, Радослав Кирилов, Бирсент Карагарен, Реян Даскалов, Емил Ценов, Марио Топузов, Талис, Неделко Пишчевич, Евгений Сердюк, Стив Фуртадо, Ивайло Марков, Марто Бойчев, Радослав Илиев, Цветомир Цанев, Васил Димитров

„Със сигурност в ден първи не сме в пълен състав. Причините – пътувания на чужденците и няколко младежки национали, които днес вечерта имат двубой. Очакваме до ден-два да сме в пълен състав. След това продължаваме по план, имаме два лагера, но те ще бъдат официално обявени в най-скоро време, конкретно ще бъдете запознати с контролите и лагерите“, заяви той.

„Едва ли ще има голямо движение относно входящи трансфери. Ако има такива, те биха били изходящи, най-вече към млади футболисти, към които в последните дни има интерес. Има не само запитвания, а и официални оферти към тях. Когато има нещо конкретно и официално, било то входящо или изходящо, ще бъдете информирани от клуба.

В момента като нови попълнения освен Божев и Бузон, не мисля, че има нещо конкретно за други футболисти. Моето желание е да имаме силен отбор, да се представим както в предстоящия шампионат, така и в Европа. Ще разчитаме изключително много и на младите футболисти в нашия клуб, защото има такива с огромен потенциал“, сподели Илиев за трансферните планове на клуба.

profittips-the best football tips

„Интерес има към Педриньо и е нормално да има, не само към него. Аз лично не знам поне до днес за нищо конкретно, само за интерес. В близките дни ще има по-голяма конкретика и тогава ще мога да говоря в по-големи подробности. На този етап мога да ви кажа само, че има интерес към него и към други футболисти“.

„Със сигурност няма да е лесно, но при нас никога не е било лесно. И преди това не беше един от най-лесните периоди, но казах на момчетата, че с много работа и вяра нещата са възможни и това, дали ще се случат, или не, до голяма степен зависи от нас самите. С настоящия потенциал, с който разполагаме, имаме добра и стабилна група. Да, ще е неприятно, ако ни напуснат основни футболисти, но тези, които оставаме, сме длъжни да се справим по най-добрия начин“, сподели Илиев.

„Малцина вярваха, че въобще ще стигнем до мач за Европа и ще се класираме за Европа. Хубаво е, че в последните дни и седмици футболистите съумяха да повярват, че е възможно и то се случи. Не мисля, че сега ще е по-различно, пак ще има тези съмнения. Това, дали нещата ще бъдат възможни, до голяма степен зависи от нас. Да, изключително много млади футболисти. На пръв поглед нещата изглеждат по-трудно, отколкото с опитни, но мисля, че имаме една добра група и сплав от опитни и млади футболисти. Силно се надявам и Жека, Евгений Сердюк след контузията си, да намери себе си, пълноценната си форма и да ни даде това, което на нашият отбор липсва – типичен централен нападател“.

„Честно казано, вече доста време работя в този клуб, никога не са ми поставяни конкретни цели, дори и сега. Аз съм свикнал и винаги съм го правил – да поставям пред себе си цели, независимо дали са изпълними, или не, и да опитвам да ги изпълнявам. Осъзнавам реалността, никой от нас не лети в облаците и не се самозаблуждава.

Силно ми се иска да не сме отборът, който да изиграе 2 мача в Европа и да отпадне. Надявам се, че ще изиграем повече от 2 мача. Всичко е Божа работа, ако е писано да изиграем повече от 2 мача, аз ще съм изключително щастлив, защото го заслужаваме, ако не, продължаваме да се готвим по същия начин“, отговори Валентин Илиев за целите в отбора.

profittips-the best football tips

„Моето желание е да се опитаме да изиграем повече от два мача в Европа. Имаме потенциал да го направим, естествено, няма гаранции в нищо, но най-малкото, което сме длъжни да направим като отбор и клуб, е да се опитаме. Когато ти се дава такава възможност, трябва да се опиташ да извлечеш максимума от нея. Това сме длъжни да направим за клуба и за себе си.

Колкото до новия сезон в Първа Лига – със сигурност няма да отстъпим от това, което сме правили в последния такъв, а именно във всеки двубой да излизаме и да се стремим да постигаме добър резултат с дисциплинирана игра и с пълно поемане на отговорност от всеки един от нас – както треньори, така и футболисти“

„Със сигурност има такива, но нека го направим официално в нашия сайт. Няма да се пропусне нищо, такава е процедурата, така работим в клуба. Официално ще бъдете запознати до най-малък детайл с всяко едно нещо“, отговори той.

„Със сигурност, дори момчетата, които от ден първи тренират с нас, не са само те, но има и такива от втория отбор, които имат потенциал да играят в първия отбор. Ще са полезни в един етап, убеден съм, защото познавам тях и качествата им. Аз не се самозаблуждавам за всеки един от тях.

За да бъде фактор в Първа Лига на един повече, на друг по-малко, ще им трябва определено време. Хубавото е, че ние като клуб, най-вече в лицето на нашето ръководство, даваме време на такива момчета да се развиват и проявяваме необходимото търпение към тях. Много такива като тях биват бързо отписвани, след като са изиграли 1-2 слаби мача, а виждаме на европейско ниво, че дори на големи имена в европейския и световния футбол им трябва време, за да се адаптират към дадено място, отбор, стил и т.н. Знам, че ще трябва да минем през труден етап, но вярвам, че имаме силите и потенциала да го направим“, заяви Валентин Илиев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker