НационалиФутбол

Венци Стефанов: Бербатов изобщо не го броя, няма и един работен ден

Венци Стефанов говори пред колегите ни от „Блиц“. Както се очаква, основната тема беше родният футбол и по-специално предстоящия Конгрес за избор на нов шеф на БФС.

profittips-the best football tips

„Искам всички хора, които милеят и обичат футбола, да се съберем и наистина да се направи нещо за любимата игра. Не само да махнем единия и да дойде другия. Да, трябва да има конгрес и да се избере ръководство на БФС. Но кога да изберем? Не някаква личност – Иван, Драган или Петкан, а да бъде човек, който ще прави наистина много за футбола. Човек, който е доказал, че е правил за футбола, че го обича, че иска футболът ни да се развива, да се дава шанс на младите хора. А не само да застане и да плюе, и да вика „Аз съм президент“. Не ни трябва президент, а човек, който да работи. Да прави така, че бъдещето да бъде по-добро от настоящето. Защото в момента, меко казано, сме затънали в блатото. Трябва да излезем от блатото, а това не може да се случи без помощта на държавата.

profittips-the best football tips

Този, който застане начело на БФС, трябва да има комуникация с държавата, с общините, с кметовете… Да се помогне на футбола ни и изобщо на българския спорт. Това, което се прави в момента, е работа на парче, няма да доведе до нищо добро. Искам да работим за българския футбол, да изграждаме млади и кадърни футболисти, ако искаме децата да ни носят радост. Ако нещата продължават както сега – нищо добро не ни чака. Чувам Бербатов да обяснява, че щял да намери спонсори за БФС. Какви спонсори, какво говори? Никой няма да дойде и да хвърли милиони. Сами трябва да помогнем на децата ни, а не да се заплашва със затвори, следствия… Да, ако някой е откраднал, да си носи последствията, но когато говорим за спорт, за футбола ни, това нещо не трябва да съществува.

profittips-the best football tips

На конгреса всеки да си даде ясна сметка за какво отива там – да свалят единия и да качат другия ли? И след време пак да има брожения. Убеден съм, че трябва да се проведе среща и всички да обсъдим какво е нужно да се направи, за да се помогне на футбола ни. Цялата държава трябва да застане зад тази кауза. Спортът ни, не само футбола, е кауза. И този, който спечели на конгреса, трябва да се бори за тази кауза.

Смятам, че може да се инициира подобна среща. Да седнем и да обсъждаме проблемите. А не като тези, които искат да се кандидатират и от две години да ровят като свиня в тиква. Трябва да седнем и да се разберем, а не да си говорим приказки на вятъра. И аз мога да обещавам. Ако съм президент на въздушните имоти, мога да обещая чудеса, но като не го изпълня, какво ще се случи… Знам, че това, което Бербатов и екипът му обещават, не могат да го изпълнят. Как изобщо хората им вярват? Говорят, че някой ще дойде и ще налее милиони във футбола ни. Кой ще е този и за какво точно ще ги даде, някой задава ли си този въпрос? Щял бил да ги даде, защото не е Боби Михайлов, а Димитър Бербатов. Бербатов изобщо не го броя, че може спечели конгреса. Не е нормално той да бъде президент. Той няма нито един работен ден. Има ли представа, че всяка седмица в България се играят 700 мача на всички нива? Как ще ги ръководи – той от стола в Бояна, Стилиян Петров от Бирмингам… как, как? Изобщо нямат представа за какво става въпрос. Този, който говори за отмъщения и подобни, не го чака нищо добро.

Имам фаворит, но няма да го кажа сега, а следващата седмица. Запазете още малко търпение“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker