Първа лигаФутболЦСКА 1948

ВИДЕО: Валентин Илиев: Имаме достатъчно време да нанесем нужните корекции и да излезем подобаващо

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев сподели впечатленията си след победата над Славия в последния кръг от Първа лига. „Червените“ от Бистрица завършиха седми в класирането и успяха да се класират за финалния бараж за място в Лигата на конференциите. Сезонът за тима на Илиев ще завърши в петък, когато гостува на ЦСКА – София на Националния стадион „Васил Левски“.

profittips-the best football tips

„Със сигурност, когато започнеш с гол, това е важен фактор за всеки отбор. За нас това беше изключително добре. Получи се добър мач. Поздравявам момчетата за солидния двубой, който изиграха и най-вече, че играха като отбор – концентриран, мобилизиран“, заяви Валентин Илиев.

Опитваме се да свеждаме до минимум грешките. Далеч съм от мисълта, че ще бъдат сведени до нула в следващите мачове. В по-голямата част от мача бяхме концентрирани, което ни доведе до успех“, каза още той.

„Ние от както работим заедно си говорим, че един отбор без големи цели не търпи развитие. Ако искаш да се развиваш, трябва да търсиш адреналина и напрежението“, заяви старши треньорът на ЦСКА 1948.

profittips-the best football tips

„Не съм следял мача в Пловдив. Казах на помощниците да изключват телефоните си и да акцентираме върху това, което зависи от нас. Всеки един двубой дава самочувствие на определен футболист. Има я и другата крайност, разбира се, защото някои футболисти преживяват тежко нещата. Независимо какво се случи, винаги трябва главата да бъде на нивото на носа, нито нагоре, нито надолу, защото крайностите не са хубави“, сподели той.

„Искам да се възстановим ефективно и след това ще се подготвим по най-добрия начин за баража. Идва следващ двубой, така че не мисля, че ще направим нещо по-различно за следващия мач“, добави Валентин Илиев.

„Има още един мач и там ще се реши вече колко сме близко. Изиграхме концентрирано днешния двубой и това винаги ше го изисквам от своя отбор, независимо срещу кого излизаме. Такава трябва да бъде нашата основа, за да можем да надграждаме. Ако това липсва, независимо от качествата на футболистите, ще имаме проблем.“

profittips-the best football tips

„В един мач с такова значение и двата отбора ще бъдат мотивирани и ще гонят победата. Да, естествено, че всяка победа дава необходима увереност на определен футболист или на отбора като цяло. В момента най-важно е нашето възстановяване да започне тази вечер и да се подготвим за двубоя, така както сме се готвили винаги досега. Готвим се сериозно и професионално, както трябва да бъде“, заяви още Илиев.

„Дали е фаворит или не, всичко ще се покаже на терена. Много отбори излизат на терена и изглеждат различно на практика от това, което изглеждат на теория. Аз не обичам да влизам в сферата на хипотезите. От ден първи, в който работя тук, се опитвам да кажа на моя отбор, че много приказки не ни трябват, искам дела и това ще е изключително важно да го показваме във всеки един мач. Убеден съм, че ако подходим с поведението си от днес, можем да се поздравим с победа. Ако позволим на противника да надделее в това отношение – няма да е добре за нас.“

profittips-the best football tips

„Никога не съм разделял мачовете си. И като футболист, и като треньор, се стремя да бъда професионалист. Със сигурност има неща, които искаме да подобряваме. Тепърва ще говорим, но сега мисля изцяло как да се възстанови отбора и след това имаме достатъчно време да нанесем нужните корекции и да излезем подобавашо.“

„Ние излизаме по един и същ начин във всеки мач. Част от играта е да има напрежение и адреналин. Независимо каква е статистиката, какво сочи миналото. Ако искаш да се изградиш като футболист, треньор, отбор, неминуемо трябва да се научиш да живееш с адреналин, с тръпката. Няма никакъв смисъл иначе. Трябва да се стремиш точно към тези мачове, в които има заряд, цел, емоция, атмосфера. Няма по-хубаво нещо от подобни мачове за един футболист. Не трябва да го приемат като някаква тежест, а да се наслаждават“, завърши старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker