Левски (София)ТОПФутбол

ВИДЕО: Левски завърши успешно лагера в Белек, „сините“ осъществиха обрат срещу Рига

Левски надви латвийския Рига с резултат 3:1 в последната си контрола на „сините“ в турския курорт Белек. Това бе генералната предсезонна репетиция на отбора на Николай Костов, който след десетина дни ще гостува на Пирин Благоевград в първия пролетен кръг от шампионата.

Мачът започна в 16:00 часа и имате възможност да го проследите на живо с TrIbunaSofia.bg.

profittips-the best football tips

След слаби първи двайсетина минути, „сините“ се събудиха, осъществиха обрат и заслужено спечелиха мача срещу Рига.

Латвийците откриха резултата в 6-ата минута на срещата. Марин Петков изравни резултата в 21-ата минута след пас на Рикардиньо. Именно бразилецът от дузпа изведе Левски напред в заключителните секунди на първата част. В началото на второто полувреме Джавад Ел Джемили наказа грешка в отбраната на Рига, отбелязвайки за 3:1.

profittips-the best football tips

По вече установена традиция, четири часа преди първия съдийски сигнал, от столичния клуб публикуваха избраниците на старши треньора Николай Костов. Той няма да може да разчита на бранителя Хосе Кордоба, който във вчерашния ден се прибра в София.

Аут за проверката са Асен Чандъров, Стивън Гаоте и Преслав Бачев, които също се прибраха в България преждевременно, тъй като имат контузии и трябва да преминат допълнителни изследвания. Карлос Охене и Билал Бари няма да вземат участие в проверката.

Прави впечатление и отсъствието на Уелтън сред титулярите. За бразилеца с български паспорт не спира да се спекулира, че ще бъде трансфериран. Разбира се, причината за решението на Костов може и да се крие в факта, че кариоката е наказан за първия официален мач на Левски за родното първенство.

profittips-the best football tips

Мачът започна по неприятен начин за столичани, които допуснаха попадение в 6-ата минута. Дълго диагонално подаване изненада „синята“ отбрана и по-конкретно Цунами, който изпусна играч в бяло да пробие в наказателното поле и с удар в далечния ъгъл да отбележи във вратата на Пламен Андреев.

В 17-ата минута вратарят на Левски се намеси решително и предотврати втори гол за латвийците.

В 21-ата минута Левски успя да изравни резултата. С прекрасен пас Рикардиньо изведе сам срещу вратаря Марин Петков, а младежкият национал хладнокръвно изпрати топката в мрежата.

След половин час игра Ван дер Каап имаше добър шанс да изведе „сините“ напред, но ударът му от близка дистанция бе спасен от стража на Рига.

В последната минута на първата част Рикардиньо направи резултата 2:1 в полза на Левски след точно изпълнена дузпа. Бразилецът стреля хладнокръвно в центъра на вратата.

В началото на второто полувреме Джавад Ел Джемили наказа грешка в отбраната на Рига, отбелязвайки за 3:1. Високата преса на „сините“ даде резултат, след като халфът открадна топката в половината на съперника, напредна и с плътен шут от границата на наказателното поле покачи резултата.

В следващата добра синя атака Рикардиньо изведе Фабио Лима на чиста позиция в 50-ата минута, а новото попълнение на Левски стреля по тревата, но стражът на Рига спаси. Последва нов опасен удар от Патрик-Габриел Галчев, но вратарят отново бе на висота.

В 63-ата минута Цунами взаимодейства отлично с Марин Петков, който се опита да изненада стража на Рига с удар от границата на наказателното поле , но топката премина над напречната греда.

Две минути по-късно, Пламен Андреев направи двойно спасяване, след като първо отрази по неубедително удар от границата на наказателното поле, след което успя да парира още един от близко разстояние, след като скъси максимално ъгъла на играч в бяло.

През втората част в игра се появи бразилската звезда на Левски – Уелтън. Именно той получи отляво и стреля в близкия ъгъл, но вратарят на латвийския тим се отличи с качествена намеса, избивайки с крак.

Така Левски завърши по отличен начин подготовката си. В утрешния ден „сините“ се прибират в България, където продължават да тренират до гореспоменатия двубой с Пирин.

profittips-the best football tips

Левски: 1. Пламен Андреев, 22. Патрик-Габриел Галчев, 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров, 6. Вендерсон Цунами,10. Асен Митков, 97. Асими Фадига, 7. Фабио Лима, 11. Джавад Ел Джемили, 88. Марин Петков, 9. Рикардиньо

Старши треньор: Николай Костов

ФК Рига: 16. Нилс Пуриус – 23. Едуардс Даскевикс, 33. Киркс Илсинс, 3. Ел Бакир Нгом, 13. Райвис Юрковскис, 14. Хървойе Бабец, 11. Гонсало Мускиа, 24. Луис Белико, 93. Камело Нгуена, 8. Милош Йойич,18. Марко Регза

Треньор: Симо Валакари

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker