Извън БългарияФутбол

/ВИДЕО/ Трагедия на зеления килим! Пребиха футболен съдия, почина след побоя

Макар футболът да ни носи много приятни емоции, нерядко зеленият килим става арена на различни форми на агресия. Това беше потвърдено за пореден път след като футболен съдия беше пребит от фенове и загуби живота си

profittips-the best football tips

Конгоански футболен рефер, на когото беше поверен 1/4 финала за Купата на африканската държава между Танганайка и Ренесанс Киншаса, успя да разгневи феновете на гостуващия тим. След като исканията им за дузпа в редовното време на двубоя не бяха удовлетворени, те нахлуха след края на изпълняваните дузпите /двубоят достигна продължения и изпълнение на наказателни удари/ и пристъпиха към саморазправа.

profittips-the best football tips

Един от ултрасите се опита да удари съдията със стол. Останалите заложиха на по-стандартни методи и арбитърът получи множество ритници и юмруци в главата. Боят е продължил и в съблекалнята, а краят е настъпил едва тогава, когато реферът е изгубил съзнание.

profittips-the best football tips

Видео: мрежа Х /бивш Туитър/

По-късно той е починал в резултат от побоя, а това е вторият случай на насилие срещу футболен съдия в ДР Конго. Предишният беше през 2023-та, когато арбитър пострада по време на мач на женските отбори на Мотема Пембе и Мазембе.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker