Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

ВИДЕО: Изненада в София! „Черно-бяла“ котка попречи пътя на ЦСКА, Локомотив надигра „армейците“ и ги отдалечи от титлата

На Националния стадион „Васил Левски“ в столицата ЦСКА-София загуби от Локомотив Пловдив с 1:2 в мач от програмата на 27-ия кръг от Първа лига, предаде репортер на TribunaSofia.bg.

profittips-the best football tips

В изключително нервен и напрегнат сблъсък Мичи Нтело откри резултата в 60-ата минута за гостите, които преди това изпуснаха няколко отлични възможности за гол. „Червените“ успяха да изравнят в 73-ата минута чрез Данило Асприля, който получи прекрасен пас от Тобиас Хайнц. Дълбоко в добавеното време Кристиян Пешов донесе победата на Локомотив, която е заслужена на фона играта на двата тима.

Мачът ще бъде запомнен и с виковете на червените привърженици „Оставка“ по време на двубоя, които бяха насочени към треньорския щаб на домакините. Скандиранията против Нестор Ел Маестро започнаха още през първата част при резултат 0:0.

Около час преди първия съдийски сигнал бяха публикувани стартовите състави на двата отбора. В отсъствието на двамата капитани – Юрген Матай и Амос Юга, бразилският страж Густаво Бусато ще изведе отбора с капитанската лента. В тима се завръща Тобиас Хайнц, който е включен в групата, но няма да започне като титуляр.

profittips-the best football tips

Капитанът на гостите от Пловдив Димитър Илиев изненадващо е оставен на резервната скамейка, а с капитанската лента на „смърфовете“ ще поведе тима младият вратар Кристиян Томов.

Още в 5-ата минута Локомотив Пловдив успя да отбележи, но попадението бе отменено след преразглеждане от системата ВАР! Гостите развиха добра атака отляво, където Ангел Лясков центрира в наказателното поле. Там Бабакар Дион с едно докосване намери Мартин Петков, който не остави шансове на Густаво Бусато.

Арбитърът Волен Чинков сам изгледа ситуацията на повторение и отмени гола за „смърфовете“, като вероятно причината е, че нападателят на „черно-белите“ Мичи Нгело е попречил на видимостта на вратаря.

profittips-the best football tips

Локомотив продължи да бъде по-опасният отбор на терена и Густаво Бусато се отчете с решителна намеса след пробив отдясно на Оливер Камдем.

Малко по-късно, отново десният халф-бек на гостите тества реакциите на вратаря на ЦСКА, но той успя да избие с една ръка.

ЦСКА отговори с коварен удар на Тибо Вион от близо тридесет метра, който тупна пред вратаря на Локомотив Пловдив Кристиян Томов, но той успя да парира топката с тяло. След половин час игра Матиас Фаетон бе изведен на чиста позиция, но ударът му бе блокиран в корнер.

В 35-ата минута след центриране на Ангел Лясков в наказателното поле на домакините, играч в „черно-бяло“ отклони топката в напречната греда. Секунди по-късно, нова отлична възможност се откри пред „смърфовете“, но Петков от чиста позиция не успя да уцели вратата.

На полувремето Нестор Ел Маестро направи тройна смяна – Мартин Стойчев и Тобиас Хайнц се появиха на терена за сметка на Емануел Шакич и Станислав Шопов. Браян Кордоба смени Енес Махмутович.

Локомотив продължи да бъде по-настоятелен в нападенията си и логичното се случи десет минути след началото на втората част. Появилият се преди секунди капитан на „черно-белите“ Димитър Илиев изведе Дион, който намери Нгело на стрелкова позиция, където нападателят завърши успешно атаката – 0:1.

Само три минути след това, Густаво Бусато спаси отбора си от втори гол, след като блесна с решаваща намеса срещу Дион.

ЦСКА успя да се върне в мача след отлично взаимодействие на двама футболисти, които влязохха от пейката след почивката. Тобиас Хайнц намери Асприля на далечната греда с чудесно центриране, където колумбиецът с глава насочи топката по диагонала, не оставяйки шансове на Томов – 1:1.

Голът даде импулс на домакините и след още 180 секунди Фернандо Каранга излезе очи в очи срещу вратаря на Локомотив, но не успя да го преодолее и равенството се запази.

В 82-ата минута Бусато се намеси впечатляващо след изстрел на Иванов, а секунди след това, бразилецът спаси вратата си от втори гол след удар от близко разстояние на Али.

В добавеното време на мача Локомотив организира контраатака, която завърши успешно от още една резерва Кристиян Пешов, който донесе победата на пловдивчани.

Все пак 97-ата минута ЦСКА получи златна възможност да изравни и отново с участието на Данило Асприля, който проби по левия фланг и центрира по земя към непокрития Фаетон, който не успя да уцели рамките на вратата от границата на вратарското поле.

Така Локомотив Пловдив затвърди тендецията в последните години да бъде препъникамък при гостуванията си на ЦСКА. „Смърфовете“ напълно заслужено се прибират на „Лаута“ с пълния комплект от точки и се доближават до четвъртия в класирането Левски, като разликата им към момента е само една точка.

От другата страна, тимът, воден от Нестор Ел Маестро, изигра слаб мач и пропусна да изравни по точки водача в подреждането Лудогорец, който може да увеличи преднината си при победа срещу Левски днес. В неделя именно „сините“ са символичен домакин на „червените“ в техния временен дом.

profittips-the best football tips

ЦСКА: 1. Густаво Бусато (К), 17. Емануел Шакич, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 15. Тибо Вион, 26. Марселино Кареасо, 10. Джонатан Линдсет, 7. Улаус Скаршем, 8. Станислав Шопов, 11. Матиас Фаетон, 9. Фернандо Каранга

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 13. Браян Кордоба, 16. Георги Чорбаджийски, 23. Илиан Антонов, 30. Данило Асприля, 4. Мено Кох, 3. Сейни Санянг, 20. Мартин Стойчев, 14. Тобиас Хайнц

Старши треньор: Нестор Ел Маестро

profittips-the best football tips

Локомотив Пловдив: 81. Кристиан Томов (К), 44. Ангел Лясков, 5. Тодор Павлов, 91. Хорхе Сегура, 12. Ефе Али, 71. Оливер Камдем, 6. Христо Иванов, 21. Евандро, 7. Бабакар Дион, 15. Мартин Петков, 9. Мичи Нтело

Резерви: 88. Мартин Луков, 20. Милош Петрович, 16. Кристиян Пешов, 22. Ивайло Иванов, 11. Петър Андреев, 17. Мартин Райнов, 19. Владимир Медвед, 14. Димитър Илиев

Старши треньор: Александър Томаш

Съдия: Волен Чинков

Стадион: „Васил Левски“, София

profittips-the best football tips

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker