ФутболЦСКА-София

Георги Атанасов: Необходимо е ЦСКА да има нов стадион. Хубаво е и за клуба, и за София

Известният журналист Георги Атанасов гостува в предаването „Спорт“ по ТВ1. Там той говори по темата за стадиона на ЦСКА.

profittips-the best football tips

„Необходимо е ЦСКА да има нов стадион. Хубаво е и за клуба, и за София. За целия български спорт е хубаво. Чуваме и четем как нашите управници дават мило и драго за спорта. Насълзиха ни се очите от умиление. Като се биеш в гърдите, защо пак се слага прът в колелата на проекта за нов стадион „Българска армия“? Някакви еколози се появиха да внесат протести срещу проекта. То не е нов стадион, а реконструкция.

profittips-the best football tips

Това е абсолютен нонсенс, гавра с мисията на спорта. Не става дума само за ЦСКА, а за създаването на един спортен оазис. Няма да пострада нито едно дърво в Борисовата градина. Цялата реконструкция ще е в рамките на сегашния стадион, даже ще се върнат зелени площи на парка. Всяка прашинка ще бъде компенсирана. На кого пречи това? Целта е „Армията“ да бъде опасна за хората и да се срути ли? Питам се от гражданска и социална гледна точка. Кой ще отговаря, ако един ден този стадион се превърне в руина? Това ли искат тези общинари, екоджендъристи и антибългари? Какво искат да постигнат? Продължава да се води мръсна война срещу ЦСКА на политическа основа.

profittips-the best football tips

Ще се търси под вола теле, ще се спекулира с екология, това е ясно. Да не изпадаме в клубни крайности, но държавата е мащеха за ЦСКА и майчица за други. Виждаме как се изливат милиони за стадионите в Пловдив. Това са обществени пари. С какви строителни книжа се направи секторът без козирка на „Герена“? Навсякъде държавата помага, не и на ЦСКА. През 1997 година, 5 минути преди да се оттегли, министър-председателят Стефан Софиянски подари държавната база на МВР на един частен клуб. Да се помага, но на всички. Или поне да не се пречи на ЦСКА.

profittips-the best football tips

За Пловдив може, за ЦСКА не може. За Левски може, за ЦСКА – не! И скачат разни еколози, екоджендъристи и зложелатели на ЦСКА. Навсякъде става въпрос за публични пари, идващи от данъкоплатците. А ЦСКА иска сам да оправи стадиона си и да вложи големи средства. Гриша Ганчев и партньорите му дават частни средства в един проект, който ще обслужва обществото и държавата. Спортът е училище за достойнства и оръжие за борба срещу наркоманията и всички извращения. Трябват модерни стадиони. Все пак има светлина в тунела и това е реакцията на обществото. „Червената“ общност трябва да реагира. Да има легитимен протест. Да има такъв и в социалните мрежи, и на улицата, ако се наложи, в рамките на закона, разбира се. Не може непрекъснато да се демонстрират двойни стандарти. Най-големият дефицит в България е справедливостта. Защо не се позволява на един футболен клуб да си оправи стадиона с лични средства?

profittips-the best football tips

Георги Иванов се е вживял в ролята на комисар, на охранител на статуквото в БФС. Личен пазител на фирма „Боби и КО“, която не остави камък върху камък от този спорт у нас. Две десетилетия отсъстваме от голямата сцена. Иванов е като квестор. Комична роля. Нанася му имиджови щети.

Мачовете на националния отбор се играят в Разград, бяга се от София. Стадион „Васил Левски“ носи в себе си традицията на футбола ни. Има значение енергията на този стадион. В Разград и Юнайтед да им отиде, пак ще са толкова феновете – дежурната профсъюзна агитка на кебапчета и бира, със знаменцата… Хубав български край, но не е футболен град. Никога не е бил. След 12 титли, пак няма хора на стадиона. Те нямат отношение, не са пристрастени. Просто проектът е направен там и той е самодостатъчен на себе си. Дори в Петрич е различно.

profittips-the best football tips

„Боби и КО“ бягат от „народната любов“ и се крият на завет в Разград. Сръбските медии се чудеха месеци наред защо няма техният отбор на гостува в София. Лашкат ги на 750 км от Белград. Боби Михайлов и другите бягат от София, защото знаят, че ще им искат оставката. Нетърпимостта към БФС се споделя от много фенове. Дори в Разград обаче, се поиска оставката им. Макар и малка група фенове, но го направиха. Всичко мина и замина, Гонзо свали плакатите и всичко си продължава по стария начин. Българският футбол е екзекутиран. Ние нямаме футболен материал. Вятър и мъгла. Кръстаич събира момчета от къде ли не… Това може да стигне за една победа, но нищо повече. Така ще бъде, защото малките отбори прогресират, а ние затъваме все повече и повече. Дори Люксембург е по-добре от нас футболно. Стаим на едно място, а другите ни прескачат. Ние сме най-слабата футболна държава на Балканите“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker