Първа лигаФутбол

Георги Иванов: В България няма уговорени мачове, твърде много чужденци играят в Първа лига

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов даде обширно интервю пред колегите от „БТВ’.

profittips-the best football tips

„Аз имах притеснения, че някой клуб ще обжалва. Но не очаквах, че ще има с оглед на това, че Конгресът беше прозрачен. Не искам да обвинявам някой за жалбите, но ако е един от кандидат-президентите не говори добре за тях, защото когато загубиш, трябва да приемеш загубата“, сподели Иванов.

„Най-основният приоритет е първенството да завърши, защото е във финалната фаза. Наблягаме и върху съдийството, което трябва да бъде в най-високото си ниво. ВАР системата направи така, че да няма грешки. Ще направим след края на сезона среща с клубовете, за да обсъдим евентуален нов формат на Първа лига“, заяви той.

„В момента има три Изпълкома. Един на Борислав Михайлов от първия му период, има един от 2021 година и последния, който също виси. От Агенцията по вписванията, като видят, че има нещо от БФС и им се изправят косите. Ако искам да взема решение, трябва да свикам първия Изпълком. Ако искам да направя някакви промени, трябва да викам Михаил Касабов“

„Добре обезпечен е БФС. Той плаща 1 милион лева, за да има ВАР. Ако искаме да развиваме футбола, ще трябва да работим с държавата. Който работи – той греши. Сигурно и ние имаме грешки доста. Много напрежение се натрупа към футболния съюз в последните две години. Не можаха да се видят и хубавите неща, които се направиха. Както има хубаи, има и лоши – това е във всяка професия. Каквото и да си говорим има една основа, върху която да стъпим“

profittips-the best football tips

„В българското първенство играят твърде много чужденци. БФС обаче не развива футболисти. Това че има чужденци, то това означава, че детско-юношеските школи не работят по най-добрия начин. Нямаме така подготвени треньори. Сърбия има футболисти, които имат футболисти за 100 милиона, а ние трудно продаваме за 1 милион. Това означава, че няма добри треньори“. Не харесвам изкуствените неща. Не смятам, че има треньор, който има 20-годишен български играч, ще го остави и ще търси да го замени с чужденец“, коментира още той.

„За да организираш един мач на високо ниво, трябва всички тези неща – терени, хотели да ги свършиш. Няма как да не носиш отговорност и за резултатите като президент. Ние заедно имаме вина за тях и не може да бягаме от отговорност. Няма как да не носиш отговорност за резултатите, когато си президент. Няма да мога да бягам отговорност, ако няма резултати от националния отбор“, сподели Георги Иванов.

„Трудно може някой да ме притесни. Ще работя всички отбори да са равнопоставени. Поканих хора от екипа да Димитър Бербатов да влязат в Изпълкома – те отказаха. Говорил съм след това с някой от тях. Но когато не приемаш нещо и си обиден, е много трудно да го убедиш да прави нещо, което не иска. Бях с много добри чувства към тях, все пак сме били приятели. Добри футболисти са, но те избраха своя път“, заяви още Иванов.

„Не мога да сложа някой от тях за вицепрезидент. Ако някой го мисли, не е вярно. Те самите затвориха вратата, за да нямат позиции в Изпълкома. Всеки един от тях е добре дошъл да работим заедно, да дава идеи. Нямам против да работя с тях“

„Аз не мога да кажа как ще се отрази на ЦСКА, но смятам, че Гриша Ганчев е дал много за футбола, създал е добри играчи, развивал е отбор. Със сигурност ще е загуба за футбола, оттеглянето на Ганчев. Димитър Бербатов е популярен сред феновете на ЦСКА и е добро начало за него. По-добре е да работиш в клуб, отколкото да си стоиш вкъщи“, каза Георги Иванов.

„Последния сигнал за черно тото, който разисквахме. От както съм президент, има един мач, който се разследва и той е Ботев Враца – Септември София, който завърши 5:5, но няма осъдени. Аз не съм полицай, органите на реда трябва да разследват. От това, което гледам, в момента няма уговорени мачове. Когато има сериозна конкуренция, няма кой да дава мачове на друг“.

„Ако отборът се класира на Световно първенство, ние можем тука да играем карти и хората да си мислят, че работим много, но ние наистина работим, за да има резултати. Трябва да постигнем качеството на играта, която всички българи очакват. В последните два мача показахме добро лице. При Младен Кръстаич имахме мачове, в които България доминираше, но не успя да победи. Надявам се сега, с новия треньор Илиан Илиев, положителните неща, които ги виждаме, да продължат. Знаем, че нямаме някакви топ играчи, но трябва всички да дават всичко от себе си“

„Сега световното първенство звучи като някаква фантасмагория, предвид резултатите на националния отбор през последните две години. Но ние като спортисти и хора, които отговарят за БФС, си поставяме цели. Вече две години този отбор се изгражда, мачовете в Лигата на нациите са с непретенциозни отбори, което ще ни даде добра основа за европейските квалификации, където ще хвърлим всичко“, добави Георги Иванов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker