Първа лигаТОПФутбол

Георги Иванов: При формат от 12 отбора – пет са от София, два от Пловдив…футболни центрове остават без клубове

Президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо говори пред медиите след срещата с клубовете и БПФЛ, на която бяха дискутирани форматите на Първа и Втора лига. 

profittips-the best football tips

“За нас беше много важна насоката. Ние сме партньори с клубовете и тук няма еднолични решения. Смятам, че вече насоката или пътят, който начертахме, е ползотворен и ще е много по-добре за бъдещи решения”, заяви Иванов.

“Ние с Професионалната лига работим всеки ден заедно, на нас връзката ни е силна. За клубовете – след това, което видяхме и направихме, смятам, че те знаят, че винаги може да се обърнат към двете институции и ще получат подкрепа. Ние сме тук, за да помагаме на клубовете, а не да правим рестрикции, глоби и така нататък. Затова беше тази среща, тя няма да е първата. Ще се правят такива, за да може и ние да знаем проблемите и какво трябва да направим, за да оправим нещата. След като минат изборите, трябва да работим и с държавата, за да подобрим самия продукт“, каза още той.

„Добрият тон владееше залата. Нямаше противоречия или скандали. Нормално по-големите клубове да искат да има повече отбор. Но те изтъкнаха причината, че футболните центрове много от тях може да останат без клубове. Например Враца, Пазарджик и т.н. Ако са примерно 12 или 14 отбора, си направихме бърза сметка, че само пет от тях щяха да са от София, два от Пловдив и т.н.“, коментира той. 

„Бяха обсъждани всякакви теми. ТВ правата имат договор за още три години, това са процедури, които ние ще задействаме, но на по-късен етап. За броя на чужденците – ние сме професионалисти и играем професионален футбол. Трябва да се наблегне на юноши. Ние ще направим такава система световна за налагане на млади играчи“, заяви Иванов. 

„Когато двама души не са на едно мнение, винаги има спор. Всичко премина в рамките на добрия тон. Това са само предложения, но крайните решения ще бъдат взети от Изпълкома. Имаше недоволство, че на баража седмият играе срещу четвъртия. Сега баражът ще бъде четвъртият срещу петия. Даваме предимство на силните отбори да премерят сили един срещу друг.“


„За да се направи 100 години БФС, трябва сериозна организация. Трябва да поканим всички ръководни фактори на ФИФА и УЕФА. Не може да стане от днес за утре.“

„Правим малки крачки, съвместно с клубовете, за да гледаме в една посока. Към българското първенство има голям интерес по последни данни. Много хора гледат мачовете, но не на стадиона поради ред причини“, каза още президентът на БФС. 

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker