Първа лигаТОПФутбол

Георги Иванов: Хората на стадиона не трябва да се притесняват от това някой да ги удари с тръба в главата

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов даде брифинг след заседанието на Изпълнителния комитет, на което бяха взети решенията за промени от новия сезон

profittips-the best football tips

„За мен всички неща, които обсъдихме са важни. Коментирахме нормативни документи, формата на първенство. Това, което взехме като решение е за повишаване на качеството на ВАР системата, която да снима с повече камери, за да има по-голяма обективност. Коментирахме това, което ще можем да работим с държавата. Аз не мога да кажа кое беше най-важното, защото за мен всички точки бяха важни“, заяви той.

„Форматът на първенството ще бъде това, което си остава. 16 отбора, които ще са разделени на две четворки и последна осмица“, уточни Иванов.

„Във всички комисии има сериозни промени, които ще бъдат публикувани на официалния сайт. Давид Борбалан остава председател на съдийската комисия към Българския футболен съюз. Почти сме променили повече, защо за нас, примерно, е важно съдийството да показва безпристрастие към всички отбори. Всички комисии са променени. БФС ще се стреми наказанията да лежат изцяло на нормативните документи и законоте на съюза“, сподели президентът на футболната централа.

„БФС плаща по 1 милион лева за системата ВАР. Сега новото подобрение с допълнителните камери, които ще бъдат на всеки един стадион, излаза около 200 000 лева допълнително. Това го правим за по-добро и обективно съдийство.“

„Те са подвижни поставки, на които се слагат камерите, а след това се прибират след мача. До сега имаше проблем, защото имаше стадиони, които не могат да обхванат нужното, но сега с тези допълнителни камери смятам, че ще обхванем целия терен, каквато е нашата идея. Искам съдийството да даде равнопоставеност на всички клубове. Във Втора лига няма да има ВАР. Към този момент БФС няма възможност да осигури ВАР за Втора лига“, заяви Иванов.

„Не смятам, че има човек в България, който да не е разочарован от това, което се случи. Това нещо трябва да прекъсне, защото пречи много на имиджа на българския футбол това, което се случи. Има кадри, които се гледат в цял свят и това е недопустимо. За нас е много важен закона за футболното хулиганство, за да спрем това, което се случва“, коментира Иванов нахлуването на запалянковците на ЦСКА-София на терена по време на евробаража срещу ЦСКА 1948.

profittips-the best football tips

„Дисциплинарната комисия наложи тежки наказания на ЦСКА, но всичко е продиктувано на базата на правилниците. Тези неща са много неприятни, защото феновете носят на собствения си отбор финансови санкции. Ако ти обичаш своя отбор, значи не трябва да правиш такива неща. От тук нататък се надявам да има правителство, което да вкара закон за футболното хулиганство в Народното събрание. Ние нямаме готов вариант, но имаме работна група, която работи по тези документи.“

„В момента не знаем към кого да се обърнем. Докато няма правителство, няма как. Като има, ще има ефект. Ние всички трябва да се обединим около това хората като ходят на стадион да са на футболен празник, а не да се притесняват дали някой ще ги удари с тръба в главата.

Смятам, че за никой човек не е нормално да няма правителство. Това нанася щети и на БФС, защото служебните правителства не взимат отношение около футболната система.“

„Аз не искам да говоря от името на някоя комисия. Материалната база в България не е в най-доброто състояние и това е към държавата, защото повече стадиони са общински и няма как да искаме много от тях. Спазваме точките от правилниците за лицензиране. Всичко правим в рамките на правилата.“

„Преди един месец имахме среща с клубовете от Първа и Втора лига, които нямаха желание това да се случи. Във Втора и Трета лига играят 400 играчи, които са под 21 години. Има втори и трети отбори. Вкарваме във Втора лига отбори на ЦСКА и Ботев Пловдив сега във Втора лига. В професионалния футбол е трудно, защото там има голяма конкуренция и клубовете не искаха да има такова правило. Трябва да работим в школите, защото никой треньор няма да предпочете чужденец пред качествен 20-годишен играч“.

„Обсъждали сме телевизионните права. Направили сме работна група. Всички искаме да има повече пари, но няма кой да ги дава. И аз искам да получават 100 милиона, ама още няма някой, който да даде. Имаме 4 юриста, примерно, в Изпълкома, които ще видят. Ако има една оферта по-добра, ще коментираме, но за момента няма просто втора оферта. За момента това е договорът, който има. Много хора говорят, които не знаят, че договора е до 2026 година, но предишната година е удължен до 2029 година. От днешна дата има още 5 години от договора с телевизията“, отговори Георги Иванов.

profittips-the best football tips

„Имаме намерение да се събираме поне веднъж в месеца и да комуникираме с медиите. Аз в момента, в който станах президент казах, че картите ми са отворени на масата и всички ще бъдат информирани за процесите. Работим, за да подобрим футболната среда. Който смята, че за 2 месеца ще направи промени, няма как. Промените ще стават бавно и полеко, за да започнат хората да свикват с тях. Искаме да работим в синхрон с клубовете, защото те са наши партньори“, заяви Иванов.

„Илиан Илиев и екипът му работят добре. Самите резултати показват работата на треньора. Който обещава спортни резултати или лъже, или не разбира от футбол. Ние се надяваме да спечелим Лигата на нации, а дали ще стане, надяваме се и ще видим. Ще направим всичко възможно да станем първи в групата си, но това не мога да го гарантирам предварително. Вървим в правилна посока.

Много работа има, но и много неща свършихме за тези 2 месеца. Първото бе първенствата да завършват по най-добрия начин. Искаме да има добра основа и от сега да започнем да надграждаме. Моля ви всички да ни дадете време, за да изпълним плановете си. Всички искаме да стане от днес за утре, но не става така“, каза още президентът на БФС.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker