Първа лигаТОПФутбол

ГЛЕДАЙ: Клуб от Първа лига покани Гонзо на дебат!

Хебър покани президента на Българския футболен съюз Георги Иванов на открит диспут на тема съдийските отсъждания в мачовете на пазарджиклии срещу Ботев (Враца), Крумовград и Славия. Днес клубът от Пазарджик излезе с остра позиция срещу реферите именно в изброените три срещи. В интернет пространството циркулира видеоклип с всички дискусионни ситуации в ущърб на тима от Първа лига. „Гробарите“ имат сериозни претенции към съдийските отсъждания, а общото в трите мача е, че завършват със загуба за отбора, воден от Любослав Пенев.

profittips-the best football tips

TribunaSofia.bg публикува съобщението на клуба:

До 

Президента на БФС

Копие до 

Председателя на Съдийската комисия

Медиите

Каним Ви на открит диспут на тема съдийските отсъждания, в мачовете на Хебър срещу Ботев (Вр), Крумовград и Славия. Във връзка с това прилагаме следния снимков и видео материал.
Силно се надяваме , че ще приемете нашата покана и ще обсъдим на живо така изложените от нас обстоятелства.
Видео на ситуациите:

profittips-the best football tips

TribunaSofia.bg публикува декларацията на Хебър:

„В трето поредно гостуване от шампионата на efbet Лига, ФК Хебър се чувства ощетен от съдийските отсъждания, които оказват директно влияние върху крайния резултат от мачовете на отбора.

След двубоя срещу Ботев(Враца) нашият клуб изрази конкретните си претенции към съдийството на Васимир Ел Хатиб и неговите колеги от ВАР. Последствия за същите от чисто дисциплинарен контрол и евентуални наказания към тях така и не видяхме. След гостуването на Крумовград отново имаше пропуски при ръководене на срещата, макар и не толкова фатални, но дразнещи заради отсъствието на обективност и справедливост. В конкретен план изброяваме още веднъж изложените вече от нас претенции за срещата във Враца и като допълнение към това ще изброим останалите ни доводи за двубоите с Крумовград и Славия.

Мачът срещу Ботев(Враца):

Казус 1: Има ли първа дузпа за Ботев и играе ли с ръка Ласана?

В 50-та минута на срещата Ботев(Вр) – Хебър, Ласана от домакините след изритана към наказателното поле топка, попада между Стефан Цонков и Виктор Сеско от Хебър и се строполява на земята без никакъв видим контакт. Единоборството във въздуха очевидно е възприето като нарушение от страна на съдията, който бърза да посочи бялата точка. Решението му е  „разгледано“ експресно от страна на ВАР-арбитрите и секунди по-късно меко казано дискусинната дузпа е превърната в гол. Чудно защо обаче хората в черно от ВАР-а пропускат факта, че Ласана си помага с лявата ръка за топката, вземайки по този начин предимство пред опонента си.

profittips-the best football tips

Казус 2: Твърдим, че и втора дузпа в полза на Ботев няма.

ута на продължението на двубоя. При тази ситуация в наказателното поле отново състезател на Ботев е между бранители на Хебър – в случая Мартин Михайлов и Виктор Сеско. Очевиден контакт между Михайлов и нападателят Генов няма, но последния пада на тревата без съприкосновение, което е достатъчно основание на Васимир Ел Хатиб да покаже бялата точка. И тук, както при първата дузпа ситуацията е „разгледана“ скоропостижно от ВАР, а дузпата е превърната в гол.  И внимание: Има ли двоен аршин? Щом на мача със Славия при отмяна на гола на Стефан Цонков се говори за неконтролируемо отиграване на играча на домакините, понеже е във въздуха, то и тук на Йоан Нзи трябва да бъде същото!

Казус 3: Има ли дузпа за Хебър?

Друг ключов момент от мача е 71-та минута, когато при резултат 2:1 след дълъг пас Олексий Збун овладява топката, изпреварвайки Спас Георгиев от домакините, влиза в наказателното поле и пада. Преди това на видеото се вижда как Георгиев натиска с лявата си ръка Олексий Збун и в крайна сметка го събаря на земята. Васимир Ел Хатиб не вижда нарушение в това, но още по-лошото е, че и колегите му от ВАР-а не се сезират за такова.

Последната сериозна претенция на Хебър от този мач е свързана с продължението на срещата.

Васимир Ел Хатиб преценява, че то трябва да бъде поне 5 минути. В рамките на него той отсъди втората дузпа, тя бе уж „разгледана“ от ВАР, а след нейното реализиране се загуби допълнително време в празнуване на гола преди подновяване на играта. Отбелязваме факта, че два пъти при дузпите се гледа ВАР по близо 2 минути, като има и 6 спирания за смени. Самото 5 минутно продължение, е удължено само с 47 секунди!

profittips-the best football tips

Мачът срещу Крумовград:

На фона на 5 спирания за смени и едно продължително оказване на лекарска помощ на Георги Каракашев, се дават едва 3 минути продължение?!

Мачът срещу Славия:

Изравнителен гол на Стефан Цонков в края на първото полувреме не е зачетен. На повторенията ясно се вижда, че  при центрирането на Николас Пенев засада няма. Вижда се също, че топката към Цонков се продължава от играч на Славия.
Отделно от това при втория гол на Славия, Ерол Дост е върху гърба на Николас Пенев,  който няма как да отскочи и противодейства на противника. Продължението на това е попадение във вратата на Хебър“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker