Левски (София)ТОПФутбол

ГЛЕДАЙ: Суха мрежа и първа победа за Левски в Турция

Отборът на Левски победи с 2:0 босненския Тузла Сити в четвъртата контрола на „сините“ на лагера в Турция. Мачът започна в 16:00 часа и ще имате възможност да го проследите на живо с TribunaSofia.bg.

profittips-the best football tips

Рикардиньо откри резултата точно в средата на първата част след асистенция на Вендерсон Цунами. В 57-ата минута Марин Петков от дузпа покачи на 2:0 в полза на Левски.

profittips-the best football tips

По традиция четири часа преди първия съдийски сигнал бяха обявени избраниците на Николай Костов за предстоящия сблъсък. На вратата започва Николай Михайлов, който не взе участие във вчерашната проверка. Фабио Лима изигра цялото второ полувреме, а всички останали се включиха в игра в заключителните 30 минути.

profittips-the best football tips

В първите 10 минути двата отбора си размениха по един удар, който не затрудни по някакъв начин вратарите.

След четвърт час Левски разви добро нападение чрез Уелтън, който намери с хубав пас Асими Фадига. Снажният халф стреля от въздуха, ала стражът Абдулахович успя да отрази. В ответната атака Тузла Сити имаше добър шанс да открие резултата, но ударът на нападателя в бял екип бе неточен.

Гол за Левски! „Сините“ откриват резултата в 23-ата минута! Цунами нахлу в наказателното поле на съперника и подаде към непокрития Рикардиньо, който на празна врата засече във вратата.

Няколко минути по-късно, Рикардиньо прати топката в мрежата още веднъж, но попадението му бе отменено, защото бе маркирана засада.

Левски продължи да играе по-уверено от босненците и в 32-ата минута Галчев отне притежанието на топката в центъра на терена, напредна и пусна пас наляво към Уелтън. Бразилецът нагласи топката на десния си крак и стреля, но ударът рикошира и излезе в корнер.

В следващото синьо нападение Уелтън изведе Рикардиньо сам срещу Абдулахович, но този път нападателят не успя да преодолее стража на противника. Това бе последната по-интересна ситуация за полувремето и „сините“ се оттеглиха на почивка със заслужен аванс.

profittips-the best football tips

От първата минута на второто полувреме в игра за Левски се появи Илиян Стефанов, който влезе на мястото на автора на единственото попадение в двубоя – Рикардиньо.

Следващият футболист на „сините“, който се включи от пейката, вкара и втория гол в мача. Марин Петков си изработи дузпа, която самият той хладнокръвно реализира за 2:0 в полза на Левски!

Пред Илиян Стефанов имаше добра възможност да направи класическа преднината на столичани. Уелтън получи кълбото и центрира от аутлинията във вратарското поле, където Стефанов се пребори с двама бранители на Тузла, но не съумя да нанесе точен удар с глава.

profittips-the best football tips

Любопитно бе решението на Николай Костов да постави Асен Чандъров като централен бранител. Неприятна новина за Левски може да се окаже еевнтуалната контузия на Вендерсон Цунами, който напусна терена, изпитвайки силна болка.

Десет минути преди края на редовното време играч на босненския тим проби опасно между няколко играчи на Левски и отправи удар по диагонала, но топката премина встрани от рамката на вратата.

profittips-the best football tips

В заключителните секунди, след центриране в наказателното поле на Тузла, Илиян Стефанов стреля добре с глава, но топката бе изчистена от бранител в бяло от голлинията.

В последвалата атака на Тузла Сити стигна до гол, но той бе отменен, поради засада, което бе и последното действие в контролната среща.

Така Левски записа първа победа и първа суха мрежа за новата календарна година. „Сините“ ще почиват в следващите дни, след което ще изиграят още пет контроли – срещу Баник Острава (30 януари, вторник), украинския гранд Динамо Киев (2 февруари, петък), Шахтьор Донецк U19 (3 февруари, събота), казахстанския Кайсар (6 февруари, вторник) и латвийския Рига (7 февруари, сряда).

Левски София: 13. Николай Михайлов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 37. Дарлан, 10. Асен Митков, 97. Асими Фадига, 7. Фабио Лима, 17. Уелтон, 9. Рикардиньо

Старши треньор: Николай Костов

Тузла Сити: Абдулахович, Шукилович, Бихорац, Яшаревич, Ходжич, Сушич, Делимеджац, Механович, Пантелич, Хаджич, Машович

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker