ТОПЦСКА-София

ГЛЕДАЙ: ЦСКА загуби от поляци първата си контрола на лагера в Турция, Юрген Матай се завърна в игра

ЦСКА-София загуби от полския Корона Келце с резултат 0:2 в първата си контрола на турска земя. Поляците поведоха в резултата в 40-ата минута на двубоя след центриране от ъглов удар, а в началото на втората част удвоиха аванса си след точно изпълнена дузпа.

Добрата новина за отбора на Нестор Ел Маестро е завръщането на капитана Юрген Матай, който влезе на терена в средата на второто полувреме.

profittips-the best football tips

Титуляр за „червените“ е първото ново попълнение Улаус Скаршем, който прави неофициален дебют за ЦСКА. Вторият нов в тима – Фернандо Каранга, пък е извън групата. Участие в мача няма да вземе и голмайсторът на ЦСКА до момента през сезона Дюкенс Назон, за когото се твърди, че вече е продаден в Кипър, както и Матиас Фаетон, който напусна лагера на „червените“ извънредно.

Двубоят е с начален час 14:00 часа и можете да го проследите на живо с TribunaSofia.bg.

profittips-the best football tips

В първите минути на проверката темпото на игра не е високо и головите опасности липсват. Някъде около 30-ата минута мачът се посъбуди и последните 15 минути на полувремето бяха наситени с интересни ситуации.

Чак в 32-ата минута на двубоя се стигна до първата сериозна опасност. Поляците изпълниха пряк свободен удар и топката беше центрирана в „червеното“ наказателно поле. Турицов отигра с глава, но прати кълбото право на пътя на Фурналчик. Играчът на Корона отправи удар, който преодоля Бусато, но топката се отби в левия страничен стълб.

profittips-the best football tips

Секунди по-късно, отново „жълто-червените“ стигнаха до втори шанс в срещата, след като Махмутович бе надигран в полето на ЦСКА, но Бусато скъси ъгъла решително и парира с тяло опита на нападателя.

ЦСКА отговори с добро взаимодействие на Шопов и Шакич, които с двойно подаване помежду си преодоляха двама футболисти на Корона. Последва пас към Асприля, който беше с гръб към вратата. Колумбиецът овладя и се обърна, след което стреля, но вратарят на поляците направи първото си спасяване на мача.

В 37-ата минута капитанът на ЦСКА – Амос Юга, влезе в сериозен вербален спор с турския рефер, който очевидно не пожела да изслуша лидера на „червените“ и след показан жълт картон му извади втори и така Юга напусна терена. Нестор Ел Маестро пък вкара в игра Марселиньо Кареасо на мястото на изгонения състезател след договорка между двата щаба.

Секунди по-късно, поляците откриха резултата. След изпълнение на корнер Маларчик бе намерен непокрит, а той от близко разстояние нанесе неспасяем удар към вратата на Бусато и поведе Корона напред. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката.

На полувремето Ел Маестро обнови почти изцяло състава си. На пейката останаха единствено третият вратар Марин Орлинов и Юрген Матай. На терена остана Емануел Шакич.

На трибуните бяха забелязани нападателят Дюкенз Назон, както и Лазар Туфегджич. Националът на Хаити може би за последен път облича червената екипировка, тъй като се твърди, че е продаден в Кипър. Сърбинът категорично не попада в сметките на наставника, но на този етап поддържа спортна форма с отбора.

profittips-the best football tips

Поляците получиха право да изпълнят дузпа в началото на второто полувреме. Груба грешка в отбраната на „армейците“ остави необезпокояван играч в „жълто-червен“ екип, който бе повален на тревата от появилия се страж Димитър Евтимов. Даумау бе хладнокръвен от бялата точка и увеличи аванса на Корона.

До края на проверката ЦСКА-София опита да намали изоставането си, а добри възможности се откриха пред Майкъл Естрада, но фалцовите му удари не намериха очертанията на вратата.

profittips-the best football tips

Междувременно в игра се появи Матай, за когото това е първи неофициален мач през този сезон. Бранителят лекуваше тежка контузия от края на миналия сезон.

120 секунди преди края, Линдсет, Кареасо и Хайнц взаимодействаха отлично, а новата „десетка“ на ЦСКА отправи качествен изстрел, но вратарят на Корона плонжира и изби кълбото.

Така „червените“ загубиха първата си проверка на лагера в Турция. Следващият мач е в четвъртък срещу иранският тим Трактор.

profittips-the best football tips

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 19. Иван Турицов, 6. Християн Петров, 22. Енес Махмутович, 17. Емануел Шакич – 15. Тибо Вион, 21. Амос Юга (К), 7. Улаус Скаршем, 8. Станислав Шопов – 24. Марк-Емилио Папазов, 30. Данило Асприля

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 12. Марин Орлинов, 2. Юрген Матей, 3. Сейни Санянг, 13. Браян Кордоба, 10. Джонатан Линдсет, 27. Лазар Туфегджич, 14. Тобиас Хайнц, 26. Марселино Кареасо, 23. Илиан Антонов, 16. Георги Чорбаджйски, 29. Майкъл Естрада

Старши треньор: Нестор Ел Маестро

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker