Спорт +Футбол

ГЛЕДАЙ: Юноши на Славия и Левски се включиха в кампания срещу наболял проблем

Българският футболен съюз и УЕФА обединяват усилия срещу все по-наболял проблем напоследък, а именно – кибертормоза, съобщиха от футболната централа. През последните години борбата с езика на омразата, използван във виртуалното пространство, е сред основните социални приоритети на европейската футболна централа. Сега БФС се присъединява към тези усилия със своя собствена кампания под надслов “Повече от игра: футболът е отговорност”.

profittips-the best football tips

В нея се включиха капитанът на националния отбор и Футболист номер едно на България за 2023 г. Кирил Десподов, избраната за най-добра футболистка у нас за изминалата година Евдокия Попадинова, двама от най-перспективните играчи на юношеските селекции – Чунг Нгуен До и Стивън Жерард, както и една от водещите ни съдийки – Павлета Рашкова.

profittips-the best football tips

Основното послание на проекта е, че на терена всички сме равни, а в любимата игра има място за всеки. За съжаление данните са категорични – в цял свят над 60% от децата и 40% от възрастните са били обект на кибертормоз през последните години, като въпросните проценти се увеличават постоянно.

profittips-the best football tips

Тези обезпокоителни статистики са една от причините УЕФА да стартира своята мащабна кампания, към която се присъединява и Българският футболен съюз.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker