Първа лигаТОПФутбол

Голяма промяна на плейофите в Първа лига!

След срещата между представителите на клубовете, Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига бяха съобщени предложенията за форматите на Първа и Втора лига, които трябва да се приемат на следващото заседание на Изпълкома. 

profittips-the best football tips

Първа лига остава с 16 отбора, но ще бъде променен форматът на шампионата. Той ще бъде от първа четворка, втора четворка и осмица. В първата и втората четворка форматът ще е всеки срещу всеки на разменено гостуване. Който заеме трето или четвърто място, в зависимост от Купата, ще играе бараж срещу петия.

profittips-the best football tips

В осмицата, където ще бъдат отборите, борещи се за своето оцеляване, ще се играе само по един мач. Два отбора изпадат директно и два ще играят бараж съответно срещу третия и четвъртия във Втора лига.

Предложението Първа лига да бъде намалена като брой отбори беше подкрепено само от пет клуба и не се прие. 

profittips-the best football tips

Предложение, което бе прието, е мачове от Втора лига да могат да се играят, когато има пауза за националните отбори. Във Втора лига отборите се увеличават от 18 на 20, като Ботев Пловдив и ЦСКА ще вкарат дублиращите си отбори. Имаше предложение да бъдат разделени на две по 12 , което не бе прието.

„Беше една от най-интересните срещи, които сме провеждали в професионалния футбол в последните години, не мога да кажа, че е историческа, но е ползотворна среща. Направи ми впечатление от заинтересоваността на клубовете, някои бяха тук с по няколко представители.

Беше полезна. Възстанови много голяма част от доверието към Лигата и БФС. Посочиха се пропуски, но те видяха, че новият президент на БФС протяга ръка за взаимодействие с лигата. Няма да се взимат еднолични решения или решения на друго място“, сподели президентът на ПФЛ Атанас Караиванов.  

Формирането на две четворки ще предложат плейофни мачове в две срещи при разменено гостуване, а осем отбора ще формират групата за изпадащите. Там обаче няма как да направим мачове с разменено гостуване. Интригата и там ще бъде много голяма. Форматът с 10, 12 или 14 отбора не е особено сполучлив. Това ни показват предишните опити“, каза още той.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker