Други отбориПърва лигаТОПФутбол

Гриша Ганчев поема друг клуб от Първа лига?

В последните няколко дни в Благоевград все по-упорито се говори, че Гриша Ганчев може да помага с издръжката на Пирин.

profittips-the best football tips

След официалното обявяване за оттеглянето на Ганчеви от ЦСКА, надеждите на феновете на орлетата са свързани именно с това – Ганчев да придобие акции в клуба, който от доста години насам, с изключение на редки периоди, перманентно е във финансова криза.

profittips-the best football tips

Доскоро Пирин бе изцяло собственост на общината, но в края на миналата седмица бе даден старт на поредно преструктуриране на клуба, като бизнесмените Георги Спасов, който е от Благоевград, и столичанинът Милен Стефанов ще получат пакети от по 40% от дяловете на орлетата, а 10% ще останат в ръцете на общината. Петър Занев, който до момента бе управител на Пирин, ще продължи да бъде водещата фигура в управата. А в ръководството ще влезе и друг бивш играч на зелено-белите – Станислав Манолев.

profittips-the best football tips

Интересното е, че Манолев и Занев са работили дълги години в Литекс с Гриша Ганчев и сина му Данаил. Имат необходимите контакти с бизнесмените и ако те продължат да се занимават с футбол, биха могли да го убедят да поеме под някаква форма част от издръжката на Пирин – дори и да не се водят сред собствениците. Още повече че според договореното с общината Георги Спасов и Милен Стефанов ще могат да се разделят с акции от своите пакети.

Ситуацията е динамична. И развитие може да има в следващите дни. Факт е, че когато Гриша Ганчев бе начело на Литекс, в академията на ловчанлии преминаваха най-талантливите деца от Благоевград и региона, както и вече развили се футболисти. Примерите за това са много. Отделно от това Ганчев е много близък и с друг благоевградчанин и кадър на Пирин – Стойчо Стоилов. Така че ако пожелае да се захване с орлетата, има местни хора, на които да се довери.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker