Футбол

Димитър Пенев: В България номер едно е Димитър Якимов

Легендата на българския футбол и ЦСКА Димитър Пенев пред румънското издание „Проспорт“, където говори по различни теми. Той посочи кой според него е номер едни в България.

profittips-the best football tips

„Човек от щаба на Румъния ни поиска 50 000 долара, за да не загубят от Испания. Но в крайна сметка паднахте с 1:2“, казва Пенев.

„Трудно е да кажа дали Пеле е номер едно за всички времена, годините са различни. Работа на специалисти и журналисти е да направят такава класация. Моето мнение е: в България – Димитър Якимов, в света – Пеле и Йохан Кройф“, заявява легендата.

profittips-the best football tips

„Личността на Христо Стоичков е сравнима с тази на Кройф. Те също работеха заедно. Имам много истории с Христо, повечето приятни. Ако ми се обади тези дни, ще му кажа, че съм говорил за него. И ще го помоля да спре да казва на румънците „мамалиги, go home“. Обещавам! Страхотен играч, кой не го харесва? Знаете, че феновете обичат такива като Христо, Пеле, Кройф“, шегува се той.

profittips-the best football tips

Не бих могъл да кажа кой беше по-голям измежду Стоичков и Хаджи, защото ще трябва да добавим към тази оценка и отделни подробности: с кого са играли, с какви момичета са ходили, колко фенове са имали. Предлагам да организираме среща с тях на границата и да ги попитаме какво мислят. Нека решат помежду си, очи в очи с мен! Хаджи и Стоичков са добри приятели, даже бяха като братя. И двамата са страхотни футболисти с големи души. Ходил съм с тях на партита в Испания. Емил Костадинов и Трифон Иванов също идваха с нас“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker