НационалиФутболЦСКА-София

Димитър Пенев: ЦСКА не беше готов за титла

Легендата на българския футбол Димитър Пенев участва в подкаста на „Господари на Ефира“ – „Фенкаст“, с водещ Йордан Георгиев. Треньор №1 на България говори за събитията в ЦСКА и актуалните теми в българския футбол.

profittips-the best football tips

„Нямам нищо против чужденците, но доста отворихме вратите. А дружества, които през годините създаваха готови юноши за първите отбори като ЦСКА, Левски, Локомотив Сф, вече не го правят. Нещо през годините объркахме схемата. Клубовете много лесно се доверяват на мениджърите, които им водят чужденци. И идват нападатели, които не правят голове, и защитници, които се включват в атака и не си защитават вратата.

profittips-the best football tips

Не се меся на треньори и ръководители, просто казвам какво виждам като страничен наблюдател“, заяви в типичния си стил Стратега. Той говори и за изпуснатата от ЦСКА в последните кръгове шампионска титла на България: „Имахме шанса, но все още някои от футболистите не могат да разберат и може би да отговорят на изискванията, на голямата история на този клуб. Вложиха се момчетата, но не бяха напълно готови да изкарат първенството. И затова накрая останахме втори“.

profittips-the best football tips

„Знам какво му е на Саша Илич, тъй като и аз в началото на треньорската ми кариера съм работил в други страни (б.р. – между 1983 и 1985 г. в Кувейт). Мисля, че той се справи добре тази година, но му липсваше малко футболен материал. Ако го имаше, можеше да се представи и още по-добре“, категоричен бе Димитър Пенев.

Снимка: Topsport.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker