Левски (София)ТОПФутбол

Ел Джамили се завърна с гол, но Левски загуби и третата си проверка през зимата

Левски загуби с 1:2 от косоварския Дукажини в третата контрола на „сините“ по време на лагера в Турция. Двубоят започна в 16:00 часа и ще имате възможност да го проследите на живо с TribunaSofia.bg.

profittips-the best football tips

Косоварите поведоха с два гола през първите петнадесет минути, а резервата Джавад Ел Джамили, за когото това бе първа изява за новата година, намали резултата с първото си докосване в мача в средата на втората част. „Сините“ създадоха доста ситуации за гол, нацелиха две греди, но ще трябва да се примирят с третото поредно поражение в подготовката си.

profittips-the best football tips

Четири часа преди първия съдийски сигнал наставникът на Левски избра своите стартови 11. Прави впечатление, че през първото полувреме „сините“ ще играят с изцяло български и възможно най-млад състав. Най-възрастният футболист на терена в Белек ще бъде 26-годишният Кристиян Димитров.

Косоварите откриха в 7-ата минута чрез Морина, който изпълни по отличен начин пряк свободен удар, не оставяйки шанс на Иван Андонов да реагира.

profittips-the best football tips

В 14-ата минута Дукажини удвои аванса си. След центриране от нов фаул на далечната греда бе останал непокрит Исени, който отблизо с глава не сбърка за 0:2.

В следващата минута „сините“ направиха груба грешка при едно разиграване. Пасът на Чандъров бе пресечен. Нападател на косоварите излезе сам срещу Иван Андонов, но вратарят успя да се да спаси, избивайки топката в корнер. 

Греда за Левски! В 20-ата минута Кристиян Димитров отне топката в половината на противника, след което комбинира с Преслав Бачев отдясно. Младокът центрира в наказателното поле, където Димитров успя да засече майсторски топката с глава, но ударът му се отби в напречната греда.

В 37-ата минута Преслав Бачев намери с чудесен пас Стивън Гаоте на левия фланг. 15-годишният талант на „сините“ проби към центъра и шутира от дъгата на наказателното поле, но ударът му не сполучи и излезе в аут.

Две минути по-късно, Марин Петков пробва късмета си от пряк свободен удар, но топката излетя високо над напречната греда.

Петков отново се опита да вкара от фаул и ударът му бе коварен в близкия ъгъл, но вратарят на косовския тим успя да избие.

Първото полувреме завърши с опасност пред вратата на Левски. Иван Андонов се отчете със спасяване след удар на Морина от пряк свободен удар.

profittips-the best football tips

На почивката Николай Костов извърши една промяна. Новият номер №7 Фабио Лима се появи в игра, на мястото на Марин Петков.

През първия четвърт час на втората част Левски опита да върне попадение на своя съперник, но не застраши сериозно вратата на Хаджихамза.

В 60-ата минута Николай Костов обнови почти изцяло състава си. На терена останаха само Кристиян Димитров и появилия се на полувремето Лима.

Десетте смени определено раздвижиха играта на „сините“. Столичани започнаха да пресират повече своя съперник и след само две минути Асен Митков стреля силно към вратата на косоварите, но вратарят изби.

profittips-the best football tips

Втора греда за Левски! Галчев подаде на Фадига, който шутира и нацели напречната греда на Дукажини.

Гол за Левски! Джавад Ел Джамили се появи в игра и само след секунди отбеляза гол, с който намали резултата. Халфът стреля с първото си докосване до топката, а вратарят на съперника не се намеси по най-добрия начин и топката влезе в мрежата.

Пред Ел Джамили се откри още една възможност. Той стреля по диагонала, ала стражът на Дукажини се отрази доста по-добре, спрямо първия шут на атакуващия футболист.

До края на срещата „сините“ опитаха да осъществят финален натиск, но без успех и така се стигна до третата загуба на тима през зимната подготовка.

Следващата контрола на Левски е още утре (сряда, 24 януари) срещу босненския Тузла Сити. 

profittips-the best football tips

Стартов състав на Левски:

Левски: 99. Иван Андонов, 50. Кристиан Димитров, 4. Виктор Любенов, 15. Александър Божилов, 77. Дейвид Михалев, 20. Асен Чандъров, 31. Стивън Жерард Гаоте, 16. Преслав Бачев, 14. Илиян Стефанов, 88. Марин Петков, 21. Кристиян Йовов

Старши треньор: Николай Костов

Дукажини: 30. Кенан Хаджихамза, 77. Виктор Уго, 44. Ардин Далку, 4. Бесир Исени, 6. Гентрит Салиху, 14. Блеринд Морина, 95. Иран Жуниор, 22. Осман Мезиу, 23. Иляса Зифлю, 37. Хекуран Бериша, 93. Фатон Незири

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker