ЦСКА-София

Ето каква е новата структура на управление в ЦСКА!

Един от изпълнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев разкри подробности за новата структура на управлението в клуба.

„Структурата на управление на ЦСКА – ЦСКА е акционерно дружество. На върха на пирамидата са физически и юридически лица. Христо Стоичков и НФСКИН с учредител Данаил Илиев. С Христо Стоичков по-рядко комуникираме, но по-напоително“, сподели Орманджиев.

profittips-the best football tips

„В УС са Ангел Борисов, Орманджиев и Филип Филипов. Той назначава изпълнителни директори. Тук отново сме ние. Нашите функции са равнопоставени. Функцията ни е споделена. Аз съм човекът, който отговаря за администратичната част, а Филипов за спортно-техническото направление. Не значи, че дейността ни се размива. Филипов може здраво да удари по масата и знае как се става шампион и как се печели купа. Има дубъл като футболист. Неговите качества са много ценни за клуба. Ние като ИД ще комуникираме пряко с финансов директор, маркетингов директор и пиар“, сподели Орманджиев.

„При финансовия директор има промяна – Петър Стоянов. Той неуморно работи вече месец и половина по финансовите дела. Технически директор – Михаил Александров. Има визията за клуб като ЦСКА, млад човек. Щастлив съм, че мога да го представя. Маркетинг и пиар е много важен за всеки един клуб. Социалните мрежи и дигиталните медии са свързани с всеки един клуб и там се обявяват големите новини. То си е отделно звено. Дали сме поле на изява на хората, които разбират и смятаме, че се справят много добре. Технически директор е нова позиция в нашия клуб. Ще възникнат доста въпроси. Най-накратко организация на мача и инфраструктура. За Михаил е нещо като специалност. Михаил от доста време се занимава. Неговата работа изискваше пътуване по Европа. Чакахме и удачен момент, в който да ви изговорим тези работи. Вижда се по-нагледно самата структура на управление. На върха на клуба е акционерно дружество. Ежедневно комуникираме с Данаил Илиев. Той живее с проблемите на клуба“, каза още той.

profittips-the best football tips

„Маркетинг и пиар – дигитални медии и магазин. Не е нещо ново, но е важно. За ЦСКА ще са важни всички социални кампании. Екипировката за следващия сезон е нещо много по-мащабно от една фланелка. Свързано с една много интересна кампания. Информация от клуба ще достига до максимално много хора, включително подрастващи и по-възрастни. Звеното фенмагазин е отделно, но няма как да е извън клуба и Маркетинг и Пиар“.

„Структурата на управление – нека стигнем и до звената администрация, международен отдел и спортно-техническо. Администрация – сезонни карти, организация на събития, комуникация с феновете. Юридически отдел – искаме да имаме хора на разположение непрекъснато. Не само спортни юристи, но и такива с търговско право. Международният отдел ще има нов отговорник. Дама, която е привлекателна и отговорна. Спортно-техническото направление е разделено на две – мъжки отбор, професионален футбол, начело с Томислав Стипич, Владимир Манчев на втория отбор – скаутско звено – Иван Славов.

profittips-the best football tips

Той е на върха на пирамидата и работи добре с развитите платформи, за да не гледаме видеокасетки. Работим с данни. Администрацията се състои от тийм мениджър – на първи, втори и трети отбор. Организиране на срещите, тренировъчната база и всичко. Отделно е ДЮШ. За нас е изключително важна. Ще страдаме, докато нямаме наша база, но имаме план. Костадин Ангелов е директор. Има отделно скаутско звено. Ще работим в тясна връзка с първия отбор и администрация, отговорна за ежедневните задачи в ДЮШ. Това е най-общо за структурата ни. Ще бъде качена в сайта ни с повече информация – имейли, телефони и т.н.“

„Относно структурата на ЦСКА – бяхме ясни, че е акционерно дружество. Споменават се много имена. Не мога да кажа, че някой, който не е в клуба, е в клуба. Спортно-техническите решения са оставени на нас. Ние носим отговорност. Когато не се справим добре, ще си подадем оставките, дори без да са ни поискали. Искам да бъдете спокойни за бюджета. Той е дългосрочен, не е за една година. Ще го покажем на терена и извън него“, добави той.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker