Футбол

Жалбоподателят срещу Гонзо: Не съм против никого, но видях незаконосъобразност в противоречие с устава на БФС

Президентът на аматьорския футболен клуб Скравена Петко Петков внесе жалбата, която спря вписването на Георги Иванов-Гонзо като президент на БФС, както и новия Изпълком. Той даде интервю за „Дарик радио“, в което заявява мотивите си за това действие.

profittips-the best football tips

„В качеството си на законен представител на ФК Скравена взех това решение, тъй като бях делегат на самия конгрес и видях на място, че има допуснати нарушения. Възползвах се от правото си за жалба. Подадох исковата молба, за да търся справедливост. Все пак това ще реши съдът“, започна Петков.

„Аз съм ги описал подробно нарушенията в исковата молба. Изложил съм аргументите и фактите на решенията на Конгреса. Много са. Не мога с подробности да ви запозная. Съжалявам много“, продължи той.

profittips-the best football tips

„Аз съвсем откровено ще ви споделя. Не съм против нито един кандидат. Моето присъствие просто породи съмнения, че има незаконосъобразни неща в противоречие с устава на БФС решения. Това ме провокира. Няма друга причина. Аз съм „за“ промяна, ама за истинска, за доброто на българския футбол“.

„Може би имаше съмнения, че делегати не са гласували по съвест, но не мога да го докажа в момента. В самата искова молба, след като съм си посочил аргументите, ще трябва и да докажа. БФС също трябва да покаже дали съм прав, или не. Не искам в подробности, в момента това ми е в повече. Искам да запазя още, докато се проведе съдебното дело, да има спокойствие“, сподели Петко Петков.

profittips-the best football tips

„На този етап никой не е опитвал натиск. Имаше леки намеци от близки, включително от УС, но не им прави чест. Не искам да влизам в конфликтни ситуации. Аз смятам, че съм си спазил Устава на клуба и няма от какво да се притеснявам. Излизам с лицето си, с принципите си и с моята почтеност“.

„Трябва тях да попитате. Не е нужно да им търся съгласието преди исковата молба. Защо се разграничават? Имаха съгласие първоначално, после се отрекоха и си промениха мнението. Съгласувах действията си с част от Управителния съвет. Уставът ми позволява да имам представителна функция от името на УС. Това ми дава основание да предприема това нещо. Така е“.

„Не смятам да оттегля жалбата си. Тук вече има притискане. Нека да предприемат действия, да видим какво съм нарушил. Нямам представа. Казвам ви го най-откровено. Не съм комуникирал с никой от БФС, нито с кандидатите. Не съм нито против Гонзо, нито Бербатов, нито един. Аз гласувах за Бербатов, отговарям ви честно. Да ви кажа не бях силно разочарован, но остана в мен едно съмнения, че има нечестна игра. Как точно на Гонзо му трябваха 235 гласа. Как го изчислиха толкова да събере. За да има промяна, трябва да намерим най-подходящия, най-добрия, най-големия обединител в българския футбол“, каза още президентът на аматьорския клуб.

„Често казано, нямах съмнения, че Бербатов ще стигне до балотаж. Моите очаквания бяха за балотаж при наличието на толкова кандидати. В крайна сметка буди съмнение как точно 235 трябваше да събере Гонзо. Не го познавам професионално, а като футболист. Не мога да кажа дали той е най-подходящият. Той трябва да обединява. В момента във футбола има разединение след Конгреса. Трябва да търсим друга личност – обединяваща и силна личност, за да постигнем по-големи резултати“.

„Слабо оценявам 18-годишното управление на Борислав Михайлов. Доста напрежение и как да не е слабо, като виждате футболът докъде стигна последните години, докато управляваше. Смятам, че постъпката ми е морална. Достатъчно и предостатъчно съм дал от себе си като бивш спортист, за да може децата да спортуват в училището в Скравена (на което съм директор). Имаме пет спортни площадки, включително изкуствено футболно игрище. Това ми беше мечтата в името на децата. Това ми е родното училище и ще продължавам“.

„Защо чак сега подадох жалбата? Трябваше ми време да обмисля някои неща, за да съм сигурен в моята жалба и да бъда по-запознат. Всичко да е по правилата. Разбира се, че ще приложа доказателство със свидетели. Няма как да нямам, но това няма нужда да го коментирам“.

„Познавам Бербатов и екипа му, нали го подкрепяме, бяхме на срещи с него, но последния месец нямам никакви комуникации с тях“

profittips-the best football tips

„Мачът с Правец е регионално дерби и беше доста оспорван. В края на първото полувреме съдията създаде допълнително напрежение и един от публиката навлезе на терена да му търси сметка. Удари го леко и той прекрати мача. Това се случи. Съдията имаше малка вина. Скравена сме на последно място. Ние не се борим за някакви първи места и ни ощетяват в някои мачове. Имаше много публика. Създаде се в началото на мача хубава атмосфера, като празник на селото. За съжаление, тази неразумна постъпка на този от публиката прекрати мача и основателно. Как ще навлиза на терена?“

„Предполагам, че и тука трябва да се случат нормативни промени, за да се ограничат тези прояви. Вие виждате и на мача на Левски с ЦСКА. Недопустимо е това, трябва да се вземат много спешни мерки, за да не стане по-сериозен случай – ние, клубовете, обществеността, общините на местно ниво. Трябват спешни мерки“, заяви Петко Петков.

profittips-the best football tips

„Очаквам още клубове да подкрепят жалбата ни. Имам вече обаждане от един клуб, който ни подкрепя, но не искам да споделям. Все още не са взели решение, а казаха, че ме подкрепят. Може да имам последователи. Аз не виждам с какво мога да преча на българския футбол. Нали ви го казах, че това си е моето право. Смятам, че има нарушение. Не мога да ви кажа честно какво трябва да реша аз. Съдът трябва да реши. Аз не мога. Нека съдът реши дали съм прав. Ако не съм прав, просто ще се извиня. Нямам представа в какво време съдът ще излезе с решение“, допълни още президентът на ФК Скравена.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker