Първа лигаФутбол

Звездата на Берое напуска преждевременно България!

Себастиан Вия, който се превърна в ключовия играч за Берое през пролетта, е изиграл последния си с екипа на старозагорци. Вчера колумбиецът отбеляза едно попадение при победата с 2:0 срещу Пирин, с която „заралии“ си гарантираха елитния статут в Първа лига и през следващия сезон.

profittips-the best football tips

Звездата на отбора няма да играе в оставащите три мача до края на сезона, които са срещу Хебър, Локомотив София и Ботев Враца. Очаква се в следващите дни той да бъде трансфериран, като в момента неговата цена според transfermarkt е 3 млн. евро.

profittips-the best football tips

Себастиан Вия изигра общо 11 срещи с екипа на заралии, в които се отчете с 5 гола и 1 асистенция. Още в неделя той загатна, че престоят му в Стара Загора е приключил, след като в Instagram написа: 

profittips-the best football tips

„Първата цел в Берое е постигната. Благодаря на всички мои съотборници, които ми помогнаха да изпълня тази задача. Благодаря на Берое за възможността, която ми предостави, за да се наслажадавам на клуба и на любовта на феновете“.

Колумбиецът публикува и видео от момента, в който бе заменен. 

„Благодаря на Берое, мога само да изкажа своята признателност към Ернан Банато и Хосе Луис Ачиари“, заяви Себастиан Вия.

Преминаването на Вия в Стара Загора бе голямо събитие от изминалата есен на 2023г., когато той разтрогна с аржентинския колос Бока Хуниорс. Южноамериканският клуб сезира ФИФА срещу неговите действия, тъй като той имаше договор до края на 2024 година. Бока отстрани футболиста от всички лагери и мачове на отбора, тъй като бе признат за виновен по жалба за обвинения в насилие срещу бившата си съпруга.

„Дспорт“

Снимка: Startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker