Първа лигаФутбол

Ивелин Попов: Глобата е, за да ми затворят устата, но няма да мълча

Ивелин Попов даде интервю за „Дарик радио“. Основен акцент в него беше мача между ЦСКА и Ботев, спечелен от „армейците“ с 4:0 и станал полза за доста активност в последните дни.

„Това, което съм написал в социалните медии, стоя зад него. Никога в живота не бих се отметнал на следващия ден. Това, което съм написал, е така и си понасям глобата. С това, което правят, не можеш да обжалваш, не че съм имал желанието. Много хора се свързаха с мен да ми помогнат. Ще си платя глобата, няма проблем. Не са уточнили в каква медия. Доколкото разбрах, феновете на Ботев са събрали пари. От траншовете за телевизионните права се взимат тези пари. Глобата лично аз ще я платя, ще извадя от джоба си. Благодаря за подкрепата на феновете за парите, която са събрали, ще ги помоля да дарят парите на хора в нужда или за хореография. Няма практика да им платя на стотинки, ако има такава практика, ще им пратя кола.

profittips-the best football tips

Това, което казах на съдията, може да го потвърди: „Иво, защо го правиш? Нека ни поведат с 10:0, но ни остави да играем“. Ние налагаме млади футболисти, имаше 6 човека на крехка възраст. ЦСКА има публика, хубав терен, не омаловажавам победата им, не сме отишли да се затворим, надигравахме се, искахме да играем атрактивен футбол. Тази глоба е ясно, че е едва ли не, за да ми затворят устата, но това е моето мнение. Когато минали полусезон играхме във Варна с Черно море, загубихме с 0:1, играхме безобразно, някой излезе ли да каже нещо за съдията? Когато загубихме в Бистрица от ФК ЦСКА 1948, когато загубихме от ЦСКА на „Колежа. Откакто Ботев тръгна нагоре, започнаха да ни режат крилата. Казах на спортния директор, че ако ни режат и продължим да мълчим, ще кажат, че 25-30 футболисти, треньори не стават и да си ходят.

profittips-the best football tips

На Гонзо мога да му пожелая успех. Нищо лошо не виждам да излиза шефът на съдиите и да обяснява спорните ситуации на публиката, на обществеността. Един път го трактуват по един начин, друг път – по друг. Искрено се надявам Георги Иванов да успее, защото се въртим в омагьосан кръг и за никого не е добре.

profittips-the best football tips

Всеки треньор излиза и дава интервю, а когато е загубил, не иска да го прави. Ние не можем да питаме ли? Когато играх в Турция, бяхме гости на Галатасарай, преди 13 години още по телевизията излиза линията на ВАР, сега чакаме по 15 минути да начертаят с транспортир. Доста пъти като искаме нещо от БФС, казват УЕФА не дава, винаги има обяснение. Всичко е по този начин и нищо добро не се случва. Вместо да имат толкова много комисии за всичко, но не и за смислените неща, могат да направят комисии, които са по-близки до клубовете и хората, по този начин забраняват диалога. Без феновете и журналистите какво ще е? Когато не ни е удобно, да не отговаряме?

Мачовете с ЦСКА за Купата са далеч във времето, имаме доста мачове и се надявам да върнем играта и резултатите от мачовете преди Нова година. Онзи ден беше каляване в битка. Младите се представиха добре, макар някои да не държат на напрежение. Това е пътят, но нека не ни влияят другите фактори, нека да захранваме националните отбори с добри футболисти. Никога не съм нагрубил съдия в даден мач. Има футболисти от по-долните места в класирането, които си позволяват по-груби реплики към съдията, но не се описва. Имат страх. Ако псуваш като каруцар, не те наказват.

Не виждам какво е уронването на престижа, че съм казал палячо, едно време на детските рождени дни нямаше аниматори, а палячовци се викаха.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker