Левски (София)ТОПФутбол

Ивков: Левски не трябваше да получи лиценз

Бившият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков направи скандално разкритие и призна, че сините не е трябвало да получат професионален лиценз миналата година. Това обаче се е случило, защото във футболната централа са си позатворили очите.

profittips-the best football tips

„Сега е спокойно на „Герена“ – няма мониторинг, няма наказателна процедура от УЕФА, защото отборът е без квота за турнирите. Лицензът БФС ти го дава – покриваш или непокриваш критериите. Защо искахме тогава (б.р. – в началото на 2023 г.) да продадем Кордоба и Краев? Защото Левски не трябваше да получи лиценз през миналата година. Това е истината! Какво означава условен лиценз? Няма такова понятие! При нас Левски имаше безусловен лиценз, защото убедих и УЕФА, и всички, че няма изискуемо ликвидно вземане, няма падеж. Въпреки че дали беше така…“, заяви Ивков.

profittips-the best football tips

„Строежът на нов стадион трябваше вече да е на дневен ред, а не мачът с НАП. Мачът с НАП го изиграхме – 2.5 милиона евро оферта от Сочи за Кордоба. Ама на НАП им настръхнали косите от нея… Правя си „бай аут“ клауза с Кордоба – плаща си парите и си заминава, а не мен не ме интересува откъде са му те (б.р. – Сочи да ги преведат на играча, а той в касата на сините, за да няма риск от санкции). За Левски съм готов да направя всичко законно – да съблюдавам закона, да съм на ръба на него, обаче да постигнем целите си. Щяхме да направим още една дарителска кампания и да покрием с тези пари главницата. И щяхме да имаме готов отбор, защото бяхме взели заместници на Кордоба и Краев – Димитров и Чандъров. Ама ще кажете, че Чандъров не е като Краев. Не е, защото последната година не го тренира Мъри Стоилов“, каза юристът.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker