НационалиФутбол

Илиан Илиев към журналист от Танзания: Дано се срещнем някой път на Световно първенство

Селекционерът на България Илиан Илиев даде пресконфереция след победата над Танзания с 1:0. „Лъвовете“ спечелиха с гол от пряк свободен удар на Кирил Десподов в началото на втората част.

„Във футболът е важен резултатът. След като поведохме, отборът на Танзания показа, че може да играе футбол. Важно е, че след година и повече победихме. Срещу отбор, който знаехме, че може да ни създаде проблеми и беше наистина труден опонент“, заяви Илиан Илиев.

profittips-the best football tips

Танзанийски журналист попита как е видял техния състав, след като двете страни за първи път в исторически план излизат една срещу друга. 

„Да, това бе първи мач между нашите страни. Дано да се срещнем някой път на Световно първенство. Наистина създадоха опасни възможности пред нашата врата. И аз знам, че могат да играят добър футбол, защото съм работил в Африка. Ако ги оставиш да играят, ще ти създадат проблеми“.

profittips-the best football tips

„При нас, независимо от представянето, трябваше да победим. Много важно беше, за да се отърсим от тази лоша серия, която ни тормозеше толкова време. Това, което очаквахме да се случи на терена, се случи. Когато на африканците им дадеш самочувствие, те имат качества и ги показват“.

profittips-the best football tips

„Знаете колко важен беше този мач, защото тежеше тази серия в психологически план. Надявам се да се отърсим и да започнем да държим топката и да играем по-добър футбол. Да махнем това напрежение и да изградим стил на игра. Залогът в мача може би малко ни скова, но съм доволен от желанието“.

„И в предните два мача имаше колебания, но аз съм имал много такива мачове. Предпочитам в този цикъл да градим самочувствие с резултати. Има такива мачове като днешния, в който приоритетите са други. Надявам се в следващия мач да покажем по-добро лице“, анализира треньорът на България.

„Ще видим в другия мач дали ще влязат нови хора, които са по-свежи. Ще видим първо как са тези, които играха. И след това ще преценяваме какъв състав да извадим“, добави още Илиан Илиев.

„БТА“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker