НационалиТОПФутбол

Илиан Илиев: След толкова време без победа бе изключително тежко психологически, защото трябваше да спечелим на всяка цена

Селекционерът на българския национален отбор Илиан Илиев сподели впечатгленията си след минималния успех над Танзания с 1:0. Предводителят на „лъвовете“ разкри, че има доста забележки към играта на своя тим.

profittips-the best football tips

„След толкова време беше наистина тежко психологически този мач, защото трябваше да победим на всяка цена. Видяхте, че се получи това, което визирахме преди мача. Поздравления за усилията на момчетата, аз им казах, че имаме много резерви към двубоя, но важното беше да победим.

profittips-the best football tips

Получи се по трудния начин. Имаме много резерви към самочувствието. Трябва с повече разговори да даваме самочувствие на играчи. Когато мачът не е в нашия контрол, всичко може да се случи“, заяви Илиан Илиев.

profittips-the best football tips

„Надяваме се, че най-после тази победа ще успокои играчи, защото цяла календарна година нямахме победа. Миналата година играхме срещу отбори, срещу които мислихме, че ще постигнем протоколни победи – това трупа напрежение. За това в дадени моменти футболисти, които могат да изиграят положението по-добре – не го правеха. Надявам се, че ще спадне напрежението“, призна националният селекционер.

„Може би ще направим промени за следващия мач. Ние не можем да сме максималисти, но искаме повече, защото знаем качествата на нашите футболисти. Трябва да не даваме така топка, а ние да контролираме такива мачове. С времето трябва да започнем да притесняваме повече противника“, каза още Илиан Илиев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker