НационалиТОПФутбол

Илиан Илиев: Уважавам всички противници, но имаме нашите аргументи

Селекционерът на България Илиан Илиев даде съвместна пресконференция, заедно с капитана на националния отбор Кирил Десподов, преди приятелския мач срещу Румъния, който „лъвовете“ ще изиграят във вторник, 4 юни в Букурещ.

profittips-the best football tips

„Най-важното е да стане един хубав мач. Имаме две контролни срещи до лигата на Нациите и трябва да ги използваме по най-добрия начин. Утре играем срещу един добър отбор утре. Искам да му пожелая успех на Европейското първенство. Румъния е добър отбор с доста футболисти от чужбина. Имат ядро, играят от доста време с този треньор. Успяха да се класират на Евро 2024 от трудна група. И се надявам, че ще отговорим на тяхната мотивация. Пред тях е европейското, пред нас почивката. Но се надявам, че ще се представим добре и в това не се съмнявам“, каза селекционерът за противниковия отбор.

„За страх не можем да говорим. Уважавам всички противници, но имаме нашите аргументи. Ако сме концентрирани, можем да затрудним, както и го направихме в предишни мачове. В съвременния футбол единиците не играят, а колективът е водещ. Победата е важна за всеки един отбор. Надявам се да стане един добър мач и накрая ще видим. Но Румъния дали ще победи, те имат още един мач с Лихтенщайн“, каза още Илиев.  

„Надявам се, че всеки ще осъзнае, че това е сериозна стъпка и следва лига на нациите. И тези, които не са тук да осъзнаят, че са изпуснали нещо хубаво. Сигурен съм, че утре ще стане страхотна атмосфера, за мача – ще видим“.

„Добро лице? Демонстрираме го на моменти. А трябва да увеличаваме тези моменти. И да трупаме отново самочувствие. Трябва ни това, което изгубихме през годините. И добрите моменти в мачовете да се увеличават“, каза още националният селекционер.

profittips-the best football tips

От своя страна Кирил Десподов сподели следното:

„Разбира се, че съм научил от него нови неща. Знам, че отборът на Румъния ще бъде подготвен много добре тактически утре. От това, което виждам от Луческу и съм сигурен, че ще го направят така. Определено ще уча още неща и съм научил само хубави неща до момента“

„Mисля, че това са две контроли, добри. Дано да ги изиграем максимално добре и да се подготвим за срещите през септември. Сериозни контроли, които могат да ни дадат увереност за срещите в Лигата на Нациите“, добави капитанът.

„Ние играем за България и за националния отбор. Жега, умора? Тези неща не са важни. Щом сме тук, утре излизаме и ще дадем максимума от себе си“, каза още Десподов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker