Първа лигаФутбол

Кабаков увери: Ролята на съдиите, спрямо шампионската титла, трябва да е нулева

Водещи родни рефери дадоха пресконференция след края на съдийския семинар преди подновяването на шампионата. Един от хората, които се явиха пред медиите бе международният български съдия Георги Кабаков

„Както всички футболни отбори също преминаваме през цикъл на подготовка. Днес приключи семинара на съдиите. Вярвам, че сме подготвени за предстоящия сезон и ще се постараем да дадем всичко от себе си, за да вземем адекватните решения на терена“, каза Кабаков.

„Акцентът беше върху ситуации, които са дискусионни – играта с ръка в наказателното поле, инциденти в наказателното поле, инциденти със сериозността на нарушенията. Преди седмица бях в Кипър на Елит семинар. Сега ги видяха и тук нашите съдии. Вярвам, че се работи в правилната насока да надграждаме. СК са оценили това, къде имаме допуснати слабости и акцентират върху тях.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁10 лв. Безплатен Залог + 300 лв. за Нов Клиент🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁30лв. БЕЗ РИСК За Всеки Мач на Левски🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁Безплатна Игра с Прогнози за 10 000лв.🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Всеки човек се учи от грешките си, от грешките на колегите. Анализираме ситуации, които са добре подготвени от СК и най-важното, което си поставихме е, когато напуснем лекционната зала, всеки един да мисли по един и същ начин за дадена ситуация. Ако нивото на намеса не е едно и също от всички съдии, ще имаме проблеми и дадени ситуации ще се дискутират по-широка. Борим се константно ниво на намеса с цел да минимизираме тези ситуации като грешки или дискусионни ситуации“, заяви Кабаков.

„Ролята на съдиите в борбата за шампионската титла, трябва да е никаква. За мен не е важно дали ще свиря среща от Първа, Втора лига или в Европа. Нашето ниво на подготовка и начин на мислене е същото като на професионалните съдии. Всеки от нас има собствена професия и се стараем да даваме еднакви условия. Това, което мога да пожелая на мен и колегите ми е да нямат никакво отношение за това кой ще бъде шампион“, допълни реферът.

tribunasofia

„Със сигурност това, което не е видимо за обществеността е един много продължителен процес на работа. Анализираме ситуации. Ние изхождаме от техническото решение на терена. След което достигаме до това дали е необходимо да има ВАР намеса или не. Работим по комуникацията. Минимизираме времето за ВАР намеса, за да се доближим до УЕФА. Опитваме се да следваме нивото на ВАР в Европа, с изключение на Англия, където нещата са малко по-различни.

Levski palms bet oferta

Да, според ВАР протокола всеки гол се разглежда детайлно, за да се уверим, че решението е коректно. Когато сме във вана и когато е необходимо да се вземат решения под стрес, някой път за нас това са секунди, но за вас минути. Няма как да не бъде разгледан гол. В следствие на инструкциите, които получихме да бъдем максимално прецизни с продължението, защото знаем, че това е един от актуалните проблеми в момента. Ще се постараем да дадем адекватното продължение във всяка среща“, заяви още Кабаков.

Той каза, че записите от разговорите между съдиите, които се появяват от големите европейски първенства не са публикувани по официален начин. „По изключение може да бъде публикувано и при нас, но този въпрос не е към нас. Няма такава официална практика“, заяви още той.

Снимка: Startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

bet365

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker