Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой двадесети/

Тимовете изиграха двубоите си от последният кръг на сезон 2023/2024. Време е да видим каква я свършиха ЦСКА и Левски в края на плейофната фаза!

Левски се изправи срещу Лудогорец. Двубоят ще бъде запомнен с изпращането на Николай Михайлов, който прекратява футболната си кариера, както и като последния мач на Николай Костов начело на „сините“. Гостите излязоха с доста подмладен и експериментален състав, домакините – с по-сериозна единадесеторка. Съвсем очаквано Левски успя да владее топката в 77% от времето и съперникът почти не се забелязваше. „Сините“ имаха цели 21 изстрела към вратата, но по традиция едва около една трета от тях бяха точни, което за пореден път демонстрира трудностите им в завършващата фаза. „Орлите“ се отличиха с 3 опита и два от тях бяха успешни. И двата тима предпочитаха да опитват изстрели извън наказателното поле. Смело можем да кажем, че броят успешни пасове и пасове въобще на играчите на Левски бяха с рекордни за родното първенство стойности.

profittips-the best football tips

Затъването на ЦСКА продължава! Макар двубоят да нямаше особена стойност за никой от двата тима, експерименталният състав на Стамен Белчев почти проспа цялото първо полувреме, а през втората част имаше малко по-висока активност, но като цяло Локомотив беше по-активния отбор на терена. Това не си личи по броят удари към двете врати – по 11 за всеки от двата. Трябва да се отбележи, че двата тима имаха еднаква успеваемост в нападение – 5 точни изстрела от 11 общо. Докато Локомотив предпочиташе изстрелите извън наказателното поле, Стамен Белчев и играчите му нямаха особени предпочитания в това отношение. В повечето игрови показатели двата тима бяха доста изравнени, т.е. липсваше категорично преимущество на някой от двата. Както и самият треньор на ЦСКА призна, играчите му вече са мислели за баража, който им престои. Тимът на Локомотив пък тепърва ще преболедува след раздялата с дългогодишния си треньор Александър Томаш и търсенето на новата си идентичност.

Това беше последното за този сезон издание на рубриката ни. Очаквайте нейното завръщане през следващата кампания в Първа лига!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker