Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой дванадесети/

Здравейте, уважаеми привърженици на ЦСКА и Левски! Предстои междинен кръг, а след него и „Вечното дерби“, но сега ще се фокусираме върху настоящия кръг и представянето на двата тима!

profittips-the best football tips

Тимът на Левски беше като Доктор Джекил и Мистър Хайд в двубоя си срещу Славия. Две напълно различни лица – през първото полувреме тимът контролираше играта и доминираше по терена, а през второто Славия буквално превзе терена и атакуваше без почивка. „Сините“ се окопитиха в последните десетина минути на полувремето, но дори така успяха да спечелят мача с два гола срещу нула в полза на съперника им.

profittips-the best football tips

В статистическо отношение Левски ма 54% владение на топката. Почти равен брой удари – 14 на 13 в полза на тима от стадион „Георги Аспарухов“. Леко надмощие откъм точни удари за тях – 7 на 4. Затова пък белите имаха доста чисти ситуации през второто полувреме. Двубоят ще се запомни със странно малък брой преки свободни удари /1 на 2 за гостите/ и огромен такъв тъчове /22 на 29 за Славия/.

profittips-the best football tips

Резултатът може да лъже, но ЦСКА имаше пълно надмощие почти през целия двубой. Локомотив имаше спорадични изблици и най-дългият такъв беше около 70-тата минута. Тимът на Нестор Ел Маестро отбеляза ранен гол и само липсата на късмет го спаси от повече голове в срещата.

Цели 14 удара за ЦСКА срещу 12 за Локомотив. От тези 14 удара 5 бяха в очертанията на вратата, 4 блокирани и едва 4 извън мрежата. За сравнение при Локомотив статистиките изглеждаха така: 2 точни, 7 извън вратата и 3 спасявания. С други думи: под 50% ефективност за столичаните срещу над 60% за ЦСКА. Изобилие от корнери и порядъчно много преки свободни удари съпътстваха този двубой.

Това беше за тази седмица! Следващата ни среща е още в четвъртък, когато ще отразим междинния кръг на efbet Лига. Не забравяйте да следите двубоите на ЦСКА и Левски в TribunaSofia.bg!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker