Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой деветнадесети/

Приключи предпоследният кръг от родното първенство и по традиция е време да видим каква я свършиха двата столични гранда. Левски гостува на Крумовград, а ЦСКА беше домакин на Черно море във възлов мач за европейските квоти през този сезон.

profittips-the best football tips

Левски се изправи срещу тима на вероятния си бъдещ треньор. Двубоят беше с ясно изявено предимство на гостите, които контролираха играта през повечето време макар владението на топката да дава измамна представа за случилото се на терена. Приятната изненада в родния елит не успя да впечатли с играта си в нападение – едва четири удара и нито един от тях не попадна в очертанията на вратата. Левски продължи със стандартната си успеваемост от предходния двубой – 17 удара и малко под 1/3 от тях бяха точни, а именно пет. Но в този двубой това беше напълно достатъчно. „Сините“ опитваха по-често изстрели от наказателното поле, докато съперникът им залагаше на такива извън границите му. Крумовград има почти двойно по-малко точни подавания, което допълва и последните щрихи на представянето им в този двубой.

ЦСКА срещна Черно море в последния или както се оказа предпоследния финал за сезона след като тимът ще играе бараж за Европа. Продължават проблемите в нападение. И те като градския си съперник имат трудности да нацелят вратата на противника. При двойно повече изстрели спрямо тези на „моряците“ /12 удара към вратата за домакините спрямо 6 за гостите/ ЦСКА успя да нацели рамките на вратата 3 пъти срещу два пъти за варненците. Стамен Белчев отново заложи на повече владеене на топката, а играчите му предпочитаха да стрелят от наказателното поле /цели 9 изстрела от границите му/. Момчетата на Илиан Илиев нямаха подобни предпочитания и поделиха изстрелите в и извън него поравно.

Това беше днешният анализ на екипа ни. Ще се видим отново след последните двубои от първата шестица, които ще можете да проследите в TribunaSofia.bg!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker