Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой осемнадесети/

Сезонът в Първа лига почти приключи, но ние все още сме тук и ви уведомяваме каква я свършиха двата гранда. В този кръг ЦСКА се изправи срещу Крумовград, а Левски – срещу Локомотив Пловдив.

Двубоят между ЦСКА и Крумовград може да бъде определен като изпуснат от домакините. Те имаха инициативата през по-голямата част от двубоя. Изключение правят първите 20 минути и минутите около изравнителния гол на Крумовград. Едва ли ще е изненада, ако ви кажем, че ЦСКА си пати от изключително слабото си нападение. При 25 удара едва 9 попаднаха в целта, т.е. под половината. Съотношението при гостите е класическо – 10 удара, 5 точни, с други думи точно 50% успеваемост. Почти всеки игрови показател е в полза на ЦСКА. И все пак тимът на Крумовград продължава да мечтае, увеличавайки серията си от двубои без загуба и то след като вече мина през Лудогорец и ЦСКА!

Очакваното дерби за четвъртото място позагуби част от важността си след финала за Купата, но все пак имаше своя заряд. Левски беше отборът, който владееше инициативата през почти целия мач и предпочиташе по-бързото отиграване на топката, докато тимът на Локомотив залагаше на повече владеене на топката. Това си личи и по броят удари – едва 2 за домакините срещу цели 15 за гостите. Трябва да се отбележи клиничната точност на играчите на Локомотив – и двата им удара са попаднали в целта, докато при Левски броят удари в целта се равнява на 1/3 от общия брой удари. Резултатът е, че тимът от „Герена“ ще диша малко по-спокойно, а над главата на Александър Томаш се надвесиха буреносни облаци.

Това беше всичко за този брой на нашата рубика. Не пропускайте да проследите следващите мачове на Левски и ЦСКА в TribunaSofia.bg!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker