Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой първи/

Четиринадесетият кръг в efbet Лига приключи, а с него и двубоите на двата гранда – Левски и ЦСКА. Двата тима спечелиха с по гол разлика, но мачовете не си приличаха по нищо друг освен по това. Нека видим каква я свършиха двата гранда и треньорите им през тази седмица!

profittips-the best football tips

Първи изиграха двубоя си „армейците“. Паузата за мачове на националните отбори не се отрази добре на част от играчите на тима, сред които и звездата в халфовата линия Тобиас Хайнц. „Червените“ имаха немалко опасности през първото полувреме, но тимът на Пирин играеше сърцато. Това му се отплати в продължението на първата част, когато Иван Тасев откри резултата за домакините.

profittips-the best football tips

ЦСКА започна неубедително втората част и това принуди треньорът Нестор Ел Маестро да направи няколко смени в 60-тата минута, сред които влизането на Матиас Фаетон. Именно той щеше да се окаже златната резерва за тима. След смените тимът трайно завзе владението на топката макар и опасностите да липсваха. Героите от Пирин попривършиха силите към 70-тата минута, а Матиас Фаетон сякаш само това чакаше, бидейки все още свеж. В 79-тата минута той нахлу в наказателното поле на домакините и отбеляза, а минута по-късно асистира на съотборника си Джонатан Линдсет. Четири минути по-късно Аюб Абу получи втори жълт картон, което официално подпечата загубата на Пирин.

profittips-the best football tips

За любителите на статистиката, предоставяме и малко такава: 62% срещу 38% владеене на топката за ЦСКА, 20 на 8 удара в полза на гостите, от които 5 точни за ЦСКА и 3 за Пирин. Домакините изпълниха едва 3 корнера срещу 8 за гостите. След този двубой ЦСКА се намира на трето място с едва 2 точки по-малко от водачът Локомотив, но и само с 2 повече от Левски. Пирин, от своя страна, заема 13-тата позиция и е едва на 6 точки от последния в класирането, тима на Етър.

Ден по-късно Левски се изправи в домакински двубой срещу Черно море. Гостите посрещнаха кръга като втори в класирането и имаха шанс да окупират върха след загубата на пловдивския Локомотив в петък. За тяхно съжаление още в 18-тата минута Влатко Дробаров, който отбеляза в сблъсъка с ЦСКА по-рано този сезон, беше изгонен. Първоначално той получи само жълт, но ВАР се намеси и картонът бързо стана с червен цвят. Гостите, нямайки особен избор, се затвориха в половината си в опит да оцелеят. До края на полувремето Левски трайно пое владението на топката макар и все още да не успяваше да материализира предимството си с гол.

Втората част започна с няколко опасности в полза на „сините“. Втората по-сериозна такава се превърна в гол на Ел Джемили, с което резултатът беше открит. До края на двубоя истински опасните ситуации бяха малко, а една от тях се откри пред гостите, но Николай Михайлов се справи с предизвикателството. Така Левски нанесе първата загуба за този сезон на тима на Черно море, които досега имаха 8 победи и 5 хикса.

Отново малко статистика за онези от вас, които се интересуват от такава: категорично надмощие с 70% на 30% владение на топката за Левски. С това надмощие те успяха да нанесат 14 удара към противниковата врата, от които 6 в очертанията. Черно море, уви, имаше едва пет, а от тях само един попадна в целта. Очаквано домакините имат и повече ъглови удари – седем срещу отново само един в полза на гостите. След този двубой Черно море запази второто си място, а Левски се озова на четири точки от лидера и на две от големият си съперник ЦСКА.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker