Футбол

Касабов: Мога да обещая, че ако получа доверие, ще изпълня обещанието си: Без президенти и собственици в Изпълкома

Михаил Касабов се изправи пред делегатите по време на извънредния Конгрес на БФС. Претендентът за поста президент на Централата заяви, че няма да има президенти и собственици на клубове в Изпълкома.

profittips-the best football tips

„Повечето ме познават и знаят, че не обичам да говоря дълго. Казвал се Михаил Касабов и от 45 години съм свързан с българския футбол. В последните 28 години съм вицепрезидент на футболния съюз, отговарящ за международната дейност. Не мога да обещая промяна с магическа пръчка. Мога да обещая, че ако получа доверие, ще изпълня обещанието си.

profittips-the best football tips

В ИК ще има шест настоящи члена на ИК и осем нови, но няма да има президенти, собственици или представите от професионалния футбол. Тези хора трябва да са в управлението на футболната лига. Тя да получи постепенно права.

profittips-the best football tips

Така е в повечето страни в Европа и ние трябва да се стремим натам. БФС трябва да се съсредоточи върху аматьорския и ДЮШ. Методично трябва да помагаме на децата. Това е основната задача на футболния съюз, за да изгражда поколение, което да премине в професионалния футбол“.

„Също така Купата на България може да бъде върната във футболния съюз, тъй като така е в повечето страни. Ще инициирам широка дискусия. Вратите ще са ми отворени за всички, които имат рационални идеи и да се помогне на футбола ни да бъде там, където беше. Сигурен съм, че така ще постигнем желаните от всички нас резултати. От УЕФА и ФИФА ни пожелаха обединение. Всички заедно можем да помогнем на българския футбол“, завърши Михаил Касабов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker