Извън БългарияНационалиФутбол

Кирил Десподов стана шампион на Гърция! ПАОК триумфира след драматична победа в градското дерби

Кирил Десподов стана шампион на Гърция с ПАОК, след като неговият отбор надделя с 2:1 в градското дерби на Солун като гост на Арис в мач от последния кръг на Суперлигата.

С победата днес ПАОК събра 80 точки на върха в крайното класиране, на две пред преследвача АЕК Атина, който спечели рутинно с 3:0 у дома срещу ПАС Ламия и чакаше евентуална грешна стъпка от тима на Десподов.

Брандън Томас изведе ПАОК напред в резултата срещу Арис след половин час игра, възползвайки се чудесно от пас на Андрия Живкович. Второто полувреме започна отлично за Арис, които възстановиха равенството в 47-ата минута, когато Моузес Одубайо асистира на точен бе Лорен Морон, който намери мрежата на „двуглавите орли“.

Въпреки лошия старт на втората част, ПАОК нанесе втори и шампионски удар в 62-рата минута. Авторът на първото попадение Томас асистира на Тайсон, който отбеляза за 2:1 в полза на гостите.

Четири минути след победния гол в игра влезе Кирил Десподов, който замени именно Тайсон. Но успехът не дойде лесно, след дванадесет минути преди края ПАОК остана с 10 човека на терена след втори жълт картон на Йоанис Михалидис.

Арис обаче не успя да се възползва от численото превъзхидство, а градският съперник ПАОК Солун стана шампион на Гърция за първи път от 2019-а година и общо за четвърти в своята история!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker