Левски (София)ТОП

Ключова новина за Левски относно стадион „Георги Аспарухов“

Стадион „Георги Аспарухов“ официално е собственост на Столична община. Това бе единодушно прието на заседание на СОС с 46 гласа „ЗА“, 0 „ПРОТИВ“ и 0 „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“.

profittips-the best football tips

Решението дава възможност на Левски за отдаване под наем или за учредяване на ограничено право за ползване, но при тези обстоятелства няма как стадионът да бъде даден на концесия. Към днешна дата футболният клуб е ползвател, като ще се проведат разговори и ще се реши как ще се процедира, тъй като Левски има инвестиционно намерение и желание да построи нов стадион.

profittips-the best football tips

„Няма как да говорим за концесия, тък като стадионът ме може да бъде отдаден на концесия. Вариантите, ако дойдат предложения в посока стадионът да се отдава, са по закона за физическото възпитание и спорта. Там вариантите са за отдаване под наем или за учредяване на ограничено право за ползване, но няма как стадионът да бъде даден на концесия.

profittips-the best football tips

Администрацията в преговорите вече с държавата и ресорните органи ще представят идеите им и проектите. Как и откъде ще дойде финансирането, какви са идеите и проектите за обектите“, заяви Председателят на спортната комисия към СОС Димитър Шалъфов.

„Dsport“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker