Анализи и коментариЛевски (София)Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

Кой ще пропусне дербито Левски – ЦСКА?

Левски е символичен домакин на ЦСКА в дербито на 28-ия кръг на Първа лига. Емоционалният сблъсък е дълго чакано събитие, което ще се състои на 7 април, неделя, с начало 14:45 часа, а мястото е добре познатият стадион „Васил Левски“, който е арена на този двубой от 2011 година без прекъсване.

profittips-the best football tips

Двата отбора влизат в дербито след тежки поражения от междинния кръг, а и имат доста кадрови проблеми преди ключовата среща, като в следващите редове ще обобщим кои са играчите, които със сигурност пропускат дербито в неделя.

В състава на Левски най-актуалната новина е петият жълт картон на младежкия национал Марин Петков, който получи в Разград при загубата от Лудогорец. Това автоматично означава, че той ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия и ще изгледа мача от трибуните.

profittips-the best football tips

Аут с абсолютна сигурност е Илиян Стефанов, който е с изключително тежка контузия и прогнозите са за дълго възстановяване. Другите в лазарета на „сините“ са Фабио Лима и Асен Митков, които са под въпрос за предстоящия двубой на „сините“ По-вероятно е двамата да пропуснат мача в неделя.

profittips-the best football tips

Каква е ситуацията с ЦСКА? Основната липса в тима ще бъде Амос Юга, който е един от лидери в съблекалнята на тима. Той получи деветия си жълт картон при гостуването на Локомотив София, поради което бе наказан за следващите два мача.

Мартин Стойчев получи контузия при поражението от Локомотив Пловдив, а след обстоен преглед се установи тежка диагноза – той е със скъсана предна кръстна връзка, което ще го изкара от състава за няколко месеца.

Първият избор за капитан на отбора Юрген Матай, както и Иван Турицов, Брадли Де Нойер не попаднаха в групата за мача срещу „смърфовете“ и е по-вероятно да пропуснат и сблъсъка със „сините“.

Друг от младежките национали при „армейците“ също е със сериозна контузия и пропуска мача срещу Левски, което е голям удар по-амбициите на Нестор Ел Маестро и компания. Това е Християн Петров, който се превърна в почти несменяем титуляр за ЦСКА. Централният защитник е започнал 26 от 27 възможни пъти от първата минута, а травмата му не е лека – скъсана връзка на глезена. В момента футболистът е с шина, а след това ще започне възстановяването му, съобщиха от клуба.

Като заключение можем да обобщим, че двата отбора ще излязат на терена след разочароващо представяне и негативен резултат в предишния кръг. Ключови фигури ще отсъстват и за Левски, и за ЦСКА, но оптимистично казано това е шанс за друг футболист да излезе на сцената на дербито и да се превърне в любимец на феновете. Кой ще ликува в неделния следобед на Националния стадион „Васил Левски“ – ще разберем съвсем скоро.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker