Левски (София)Футбол

Кокала: Не е здравословно често да се сменяват вратарите

Емил Велев – Кокала даде интервю пред „Дарик Радио“ и „dsport“. В него той говори за предстоящото „Вечно дерби“, както и за ситуацията около Левски като цяло.

profittips-the best football tips

В исторически план сме свикнали да наблюдаваме съревнованието между Левски и ЦСКА за титлата, но през последните години нещата се промениха. Тази изглеждат още по-особено, защото двата отбора ще влязат в дербито, единият борещ се за второто място, а другият за четвъртото. Какъв е коментарът Ви на конкретната ситуация между ЦСКА и Левски преди мача в събота?

Ами това е действителността и в момента това е реалността. Виждаме тотално превъзходство на Лудогорец, а другите отбори надолу се борят за второто място и за участие в Европа, което е малко странно и жалко, тъй като Левски и ЦСКА имат най-големите публики в България, а и винаги това ще бъде най-интригуващото дерби, което може да има в България.

Две дербита, които са в такъв кратък период от време, как се играят, още повече, след като си загубил по такъв начин първото, в случая с Левски?

Всеки мач, всяко дерби е за себе си. Започва ново, това ще бъде в събота. Не може да се предвиди как ще изглеждат нещата. Видяхме в началото на мача в предишното дерби Левски беше по-добрия отбор, изпусна ситуации. През второто полувреме сгрешиха фатално и за това загубиха, не че ЦСКА е бил по-добър от тях. Това го отдавам на напрежението, което има винаги в тези дербита. Целите на ЦСКА ги знаем – искаха да са шампиони, но няма как да станат шампиони вече, докато Левски в момента е на доста незавидна позиция, на 5-ото място и се явява като мач-финал всеки един мач, всяка една среща, което означава, че в дербито трябва да се играе за победа, за три точки.

profittips-the best football tips

Има го и факта, че когато си загубил, обикновено те поставят в ролята на аутсайдер в този вид дербита, нещата се преобръщат. Възможно ли е подобно нещо да се случи в събота.

Да, може да сте прав, защото си спомням навремето, когато бихме ЦСКА 7 пъти подред, това бе 80-те години, винаги излизаш в следващото дерби с много по-голямо самочувствие, без страх, като си убеден и уверен, че ще победиш в дербито. Но тогава бяха много по-малко мачовете. Може би в една година се играеха две дербита, нали ако изключим и някой финал или полуфинал за Купата на България, когато се играеха тези мачове, но сега виждаме, че те са много по-често и може би трябва да са свикнали един спрямо друг тези отбори. Но пак не се знае какво ще се случи в това ново дерби.

Ще има ли влияние мачът от преди няколко дни психологически върху “сините” футболисти, като се има предвид, че те са значително по-млади от съперника?

Това би трябвало само да ги мотивира да се представят по-добре и да търсят победата във всяка една секунда от това дерби.

На какво отдавате негативните резултати на Левски в трите мача срещу първите три отбора в класирането?

Видя се, особено във вторите полувремена, падаха повече физически футболистите на Левски. Не знам защо се случва така. Може би трябва да се пита треньорското ръководство. Но това се забелязваше още на мача със Славия, домакинския на “Герена”, след това в Разград, дербито с ЦСКА, така че това е поредица от мачове, където това нещо се забелязва, а и може би доста сериозната ротация на вратарския пост, която беше. Пламен Андреев пази със Славия, с Лудогорец, после Андонов, сега пак ще пази Пламен, като междувременно пази домакинската победа срещу Берое. Тогава, когато много често се сменят вратарите, не е здравословно. Те самите се чувстват неуверени.

Това не помага и на защитата пред вратарите, защото синхронът не е достатъчно добър.

Да, виждаме, че и защитата, и там има промени. Един път играе Ван дер Каап, другия път Кордоба с още някой, с Кристиян Димитров, така че също и там сериозни промени.“

Снимка: Интернет

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker