ЦСКА-София

Коя е фондация ЦСКА?

ЦСКА представи титулярния си екип за сезон 2024/2025 г., като кампанията за нея е под надслов „Не просто екип, а кауза“. 5% от печалбата от продажбата на всяка закупена фланелка на „армейците“ ще отиват за дейности на Фондация ЦСКА!

profittips-the best football tips

Фондацията има собствен уебсайт, където организацията се е представила по следния начин:

„Водени от вярата, че футболът е сила, която следва бъде използвана правилно и че ЦСКА е повече от отбор, през годините участвахме и организирахме самостоятелно редица социално отговорни и благотворителни кампании. Отзивчивостта ви стопляше сърцата ни, а отзвукът ни караше да продължаваме да вярваме, че всяко усилие да направим добро си струва.

Време е да преминем на следващото ниво, основавайки фондация ЦСКА. Благодарение на тази изцяло благотворителна организацията ще можем да обединим усилия, да канализираме средствата и да помагаме дългосрочно и краткосрочно на още повече каузи и хора в нужда. Така ще имаме възможността да оставим своята „армейска“ следа по пътя на добротворчеството.

Нашата мисия е да даряваме надежда чрез силата на футболния феномен ЦСКА.

profittips-the best football tips

Фондацията ще се ангажира с помощ в три направления: „Здраве и тонус“, „Обучение и развитие“, „Социална дейност“. Ще помагаме както чрез активности, организирани от клуба като рехабилитации, спорт за деца и стипендии, така и чрез директно предоставяне на целеви средства към подбрани от нас благотворителни фондации. Всеки лев ще бъде отчитан на регулярна база, а каузите и хората, с които се ангажираме може да намерите в секцията на отделните направления.

За да функционира фондация ЦСКА в дългосрочен план, имаме нужда от вас. Може да направите дарение еднокоратно, на месечен или седмичен абонамент. Изберете каузата, която чувствате за своя и помогнете на човек в нужда. Нека заедно дарим надежда“.

profittips-the best football tips

Дейностите на Фондация ЦСКА!

Тъй като Фондация ЦСКА не упражнява дейност от дълго време, то и все още се занимава с малък брой инициативи.

Първата е, че Фондацията дава Стипендия ЦСКА, която могат да получават ученици и студенти, като за нея има определени изисквания, а сумата от стипендията е предвидена за подпомагането на избраните ученици или студенти за цялата учебна година под формата на ваучери за храна, книги/учебници/помагала и транспорт, както и педагогическа помощ за насочване към правилната сфера на развитие.

Освен това, Фондация ЦСКА започна партньорство с Фондация „За Нашите Деца“, която се занимава с осигуряването на бъдеще за децата на България, които са в неравностойно положение или се намират в нужда или в беда.

Най-новата благотворителна дейност, организирана от Фондация ЦСКА, е сключването на дългосрочно партньорство с най-голямата доброволческа кухня в България – тази към храм „Св. Пророк Илия“. Във връзка с това партньорство, от ЦСКА ще могат да помагат както с парични средства на кухнята, така и изпращайки деца от школата на клуба да помагат в нея.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker