Локомотив (София)ТОПФутбол

Красимир Балъков: Залогът е много голям, Локомотив София е традиционен клуб и не би трябвало да изпада

Новият старши треньор на Локомотив София Красимир Балъков даде първото си интервю след назначението си в столичния клуб. Легендарният български футболист сподели в предаването „Домът на футбола“ как се е стигнало до неговото пристигане в „Надежда“.

profittips-the best football tips

„Разбира се, че стигнах бързо до договорка. Собственикът на клуба Иван (Василев) ми е много добър приятел и нямахме нужна от много разговори. Целият клуб сме до края на година, след това ще го мислим. Нямаше вероятност да поема отбора по-рано през сезона. Не един път съм споделял, че не обичам да бъда в спекулации, защото знам какво е да си треньор на отбор, който не върви добре.

Треньорът им, който беше преди това, имаше и хубави моменти, така че това са решения на ръководството. Не е мое решение. Сега, в последната фаза на шампионата, ръководството е решило явно, че трябва да бъде сменен треньора“, заяви Балъков.

„Имах да свърша някои мои лични ангажименти. Успяха да си ги посвърша, не че нямам още, но за месец и половина ще се отделя от тях и ще се концентрирам изцяло в първенството, където знаете, че ситуацията ни не е цветуща. Ще се опитаме, ако можем, да се спасим без да не играем бараж. Ако не, ще играем бараж“.

„Не обичам да коментирам, след като съм поел отбора от колегата, който е бил преди мен. Все още нямам ясна представа в какво физическо състояние е отборът. Нека минат един-два мача. Хубавото е, че след този мач в Пазарджик имаме две седмици за работа, което е добро време да опозная още по-добре отбора“.

profittips-the best football tips

„Той (Данило Дончич) игра с пет човека отзад: 5-3-2. А в последните мачове игра с четири човека. Явно е търсил изцяло някаква промяна да направи. Аз нямам много време да правя промени, но не ми е чужда и системата с трима човека отзад. Когато нямаш време, най-важното е да мотивираш отбора. Това ще направим по най-добрия начин. Няма да загубим време само с мотивацията на отбора. Започнахме една конструктивна работа, която може би ще завърши с последния мач, ако се наложи да играем и бараж“.

„Трудна група. Моят любим клуб Етър, който, за съжаление, е на последното място с много малко точки. Въпреки това, съм го наблюдавал много често и футболистите играят добър футбол. Просто нямаха късмет, а и понякога съдбата не им помагаше. В края на краищата, това е една група, в която всеки може всеки да победи и всеки може от всеки да падне. Ние трябва да направим, така че да имаме повече точки от другите“.

„Залогът е много голям. Един традиционен клуб, който не би трябвало да изпада във втора дивизия. Аз с моя треньорски щаб ще направим всичко възможно да го задържим в Първа лига. Борил съм се и за двете и знам, че са по собствен начин трудни. За трофея се бориш също много трудно, защото трябва всеки мач да печелиш, а когато се бориш за оцеляване, трябва да се сбиеш с менталната психология на футболистите, трябва да им влезеш под кожата и за кратко време да им предадеш това, което искаш те да правят на терена. А това е най-тежко и най-трудно.

Ако те разбират какво искаме треньорите от тях за това кратко време, дори да не е перфектно, поне малко да коригират нещата, които искаме да коригираме, мисля, че няма да имаме проблем да останем в елита. Футболистите винаги са в началото, който и да дойде, положително настроени. В първата седмица на един треньор винаги е ок, с внимание и любопитство от страна на състезателите. Но смятам, че ще спечелим футболистите и по най-бързия начин да коригираме някои дребни неща, които смятаме, че трябва да бъдат коригирани“.

„Нищо не е ясно. Разбира се, че всеки иска да победи – така и Любо (Пенев), така и аз. Ще бъде ясно след края на съдийския сигнал. Ние се опитваме, с времето, което разполагаме, да се подготвим по най-добрия начин. За мен е най-важно ментално отборът да бъде на ниво и най-вече в организацията да има малко повече дисциплина и да бъдат по-компактни. Всичко друго е въпрос на време“, сподели още Красимир Балъков.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker