НационалиТОП

Късен гол донесе заслужена точка на „Лъвчетата“ срещу Косово

В проливен дъжд на стадион „Александър Шаламанов“, младежкият национален отбор на България до 21 години завърши наравно 1:1 срещу Косово в евроквалификация. Гостите поведоха рано в двубоя чрез точно изпълнена дузпа, но след силно второ полувреме „Лъвчетата“ изравниха в добавеното време на срещата, след чудесен гол на резервата Мартин Сораков. След спечелената точка България U21 събра актив от пет точки след четвъртия си изигран двубой и заема третото място във временното класиране на група „D“, докато Косово U21 е на четвърта с 4 пункта.

profittips-the best football tips

Мачът бе изпълнен с повече битка и по-малко футбол, поради атмосферните условия, като съдията показа цели 12 жълти картона, а девет минути преди края изгони играч на гостите с директен червен картон. След като останаха с десет човека и при резултат 0:1, „косоварите“ направиха всичко по силите си да задържат аванса си с редица актьорски изпълнения, но България показа характер и заслужено стигна до равенството.

Александър Димитров направи куп промени, спрямо мача в петък срещу Германия. Дамян Христов замени Пламен Андреев под рамката, В средата на терена започнаха Асен Митков и Емануел Мирчев, за сметка на Кристиян Стоянов и Емил Ценов. Нападателят Георги Николов също стартира от пейката, а на върха на атаката действаше Даниел Любомиров.

profittips-the best football tips

Двубоят започна отлично за гостите и те получиха право да изпълнят наказателен удар само след осем минути игра. Удар от воле срещна ръката на Никола Илиев и реферът бе длъжен да посочи бялата точка. Зад топката застана Тахири, който прати Дамян Христов в другия ъгъл за 0:1. Косово продължи по-уверено срещата и в 28-ата минута Ариан Лугики се измъкна отдясно на нападението и стреля, но изпрати топката право в обятията на вратаря Христов. Даниел Любомиров се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле на гостите в 30-ата минута, но ударът му бе блокиран. Първото полувреме завърши с аванс за Косово, без особено опасни ситуации за изравнителен гол от страна на „лъвчетата“.

profittips-the best football tips

Селекционерът на България включи Мартин Сораков и Георги Николов веднага след паузата. Влизането на нападателя на Хебър даде необходимата свежест на отбора и домакините заиграха по-агресивно в атакуващ план. „Косоварите“ се защитаваха компактно и разчитаха предимно на контраатаки. Двубоят продължи с повече битка и груби единоборства, а кулминацията на полувремето дойде десетина минути преди края на редовното време, когато централният защитник на Косово Хоти бе изгонен за грубо влизане в краката на Георги Николов. Червеният картон донесе импулс в играта на „лъвчетата“и те опитаха да осъществят финален натиск. Най-опасното положение за България в целия мач дойде чак в 86-ата минута, когато влезлият като резерва Кристиян Стоянов отправи коварен удар от границата на наказателното поле. Топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата, пазена от Алтин Гьокай, който симулира контузия след ситуацията, подобно на част от неговите съотборници в рамките на цялото второ полувреме.

Младежкият ни национален отбор се пребори за равенството във втората минута от продължението, когато Мартин Сораков със силен шут от двайсет метра прониза мрежата на гостите. До края на двубоя родните национали се хвърлиха в атака, а Никола Илиев имаше добър шанс да осъществи пълен обрат, но силният му шут бе блокиран в корнер. До нова по-сериозна опасност пред вратата на Косово не се стигна и мачът приключи при равен резултат.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker