Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Левски изплаща лихвите към НАП и дълга към Столична община

На „Герена“ са си поставили нова цел, с която окончателно да приключат задълженията си към държавата. Новата стратегия включва изплащането на лихвите от изплатения вече дълг към данъчните.

profittips-the best football tips

На второ място е изплащането на дълговете и към Столична община. Причината е, че клубът иска да е напълно изряден, за да започне процедура по придобиването на стадион „Георги Аспарухов“ и евентуалния му мащабен ремонт.

Левски дължи малко над 2 милиона лева на общината такса смет, от които лихвите са над 700 000 лева. Изплащането им е абсолютно задължително условие за получаване на концесия за стадиона, пише „Мач телеграф“.

profittips-the best football tips

В началото на миналия месец общинските съветници в София приеха плана за разсрочено погасяване на дълга в рамките на 36 месеца с ежемесечно плащане на погасителна вноска на всяко последно число от съответния месец. В Левски искат обаче да платят цялата сума, за да могат да започнат работа по „Герена“.

Очаква се парите от продажбите на Рикардиньо и Хосе Кордоба да бъдат насочени именно към изплащането на последните задължения на клуба. Първоначалната идея беше сумите от лятната продажба да бъдат инвестирани в нови и далеч по-класни играчи. В този аспект говореше и Наско Сираков на последната си пресконференция, на която обяви, че ще се вземат поне пет добри футболисти.

profittips-the best football tips

Извън тези дългове обаче Левски има да дава и близо 17 милиона лева на фирми на Васил Божков. Бившият собственик на клуба на няколко пъти обяви, че няма да си ги иска, но те са в счетоводните книги на Левски. Това позволява евентуални съответни съдебни действия срещу клуба в бъдеще време, притесняват се на „Герена“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker