Левски (София)ТОПФутбол

Левски победи и юношите на Шахтьор с дебютни голове на своите нови футболисти

Отборът на Левски постигна нова победа на лагера в Турция. „Сините“ спечелиха срещу юношеската формация на Щахтьор Донецк U19 с 2:1, точно двадесет и четири часа след престижната победа над Динамо Киев, Мачът започна в 16:00 часа и имате възможност да го проследите на живо с TribunaSofia.bg.

profittips-the best football tips

Левски поведе в 21-ата минута, когато новото попълнение Фабио Лима си изработи дузпа, която собственоръчно реализира с точно изпълнение в левия ъгъл.

През второто полувреме новият бранител Хоакин Фернандес направи неофициален дебют със синия екип. Само 15 минути му бяха необходими, за да се разпише за първи път. Уругваецът засече по отличен начин центриране на Марин Петков и удвои преднината на „сините“.

„Миньорите“ върнаха едно попадение в самия край на срещата и така столичани записаха втори успех над украински съперник.

profittips-the best football tips

По традиция, четири часа преди първия съдийски сигнал, от столичния клуб обявиха избраниците на старши треньора Николай Костов. Логично, той се спира на най-младите си състезатели и на тези, които не записаха много минути на терена във вчерашния ден.

Илиян Стефанов ще изведе с капитанската лента един от най-младите състави на Левски в историята на тима. Прави впечатление и присъствието на новото попълнение Фабио Лима. Бразилецът остави добри впечатления, след като се включи в игра от резервната скамейка в последните две проверки на столичани.

profittips-the best football tips

Кристиян Димитров, Асен Чандъров и Джавад Ел Джемили са другите по-опитни футболисти сред титулярите. Едва 15-годишният Стивън Жерард Гаоте е най-любопитното име в тима, тъй като това е неговата първа подготовка с представителния отбор и е считан за един от най-големите таланти в школата на „Герена“.

Все още няма информация дали трайно контузеният Билал Бари ще запише първи минути днес. но по всяка вероятност в игра ще се появи новият бранител – Хоакин Фернандес, който пристигна на лагера в Белек преди два дни, след като подписа договор с Левски.

Първото полувреме премина спокойно и без много опасности пред двете врати. Левски бе една идея по-активен като притежаваше топката по-често.

В 9-ата минута Стивън Гаоте бе изведен отляво, но не успя да нанесе силен удар към вратата. 12 минути по-късно Фабио Лима проби и нахлу в наказателното поле, но бе задържан от състезател в оранжев екип, а реферът посочи бялата точка.

Потърпевшият бразилец застана зад топката и не сгреши, изпращайки топката в долния ляв ъгъл. Вратарят на Шахтьор се разтегна максимално, но не успя да спаси и Левски поведе с 1:0!

Единствената сериозна възможност за украинския тим дойде в 32-ата минута, когато футболист на Шахтьор Донецк бе изпуснат от синята защита. Той преодоля Иван Андонов, но Виктор Любенов предотврати изравнителен гол, след като изчисти от голлинията. Четири минути по-рано Щахтьор отбеляза гол, който бе отменен поради засада.

В началото на второто полувреме неофициален дебют за Левски записа Хоакин Фернандес, който замени Асен Чандъров и влезе в центъра на отбраната, а Виктор Любенов заигра като дефанзивен халф.

В 51-ата минута се наложи Николай Костов да извърши принудителна смяна в състава на Левски. Стивън Гаоте напусна терена след сблъсък с играч на украинците и на негово място в игра влезе Асими Фадига.

Престоят на уругваеца в Левски започна по мечтан начин, след като той удвои преднината на своя нов тим. Централният бранител засече отблизо остро центриране на Марин Петков в 62-ата минута.

profittips-the best football tips

В 66-ата минута Фадига отне топката от играч на Шахтьор и навлезе в наказателното поле, след което стреля твърде слабо в ръцете на вратаря.

В 73-ата минута Асен Митков замени Кристиан Димитров, което върна Виктор Любенов в центъра на отбраната.

Седем минути преди края на проверката, Левски изпусна отлична възможност да покачи резултата. „Сините“ развиха скоростна контраатака, която Марин Петков завърши с удар, но вратарят на Шахтьор отрази. При добавката Митков стре;я слабо с глава и право в стража, за когото не бе проблем да улови.

profittips-the best football tips

В следващата атака Шахтьор намали резултата. „Сините“ се пропукаха отляво, а футболист в оранжев екип стреля силно по диагонала, за да намали изоставането за украинците,

В последните секунди Фадига изведе Лима, който стреля от близка дистанция, но вратарят изби в левия страничен стълб и така резултатът се запази 2:1 в полза на Левски.

Стартов състав на Левски: 99. Иван Андонов, 77. Дейвид Михалев, 50. Кристиян Димитров, 4. Виктор Любенов, 15. Александър Божилов, 20. Асен Чандъров, 11. Джавад Ел Джемили, 14. Илиян Стефанов, 7. Фабио Лима, 31. Стивън Жерард Гаоте, 21. Кристиян Йовов

Старши треньор: Николай Костов

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker